Tuote on osa Ostavastuullisesti.fi -sivuston vastuullista valikoimaa, koska Suomen johtavat asiantuntijat ovat arvioineet sen olevan kestävämpi valinta. Arvioinnissa on huomioitu yhdeksän vastuullisuuden dimensiota.
Tutustu Vastuullisuuspaneeliin ja katso miten arviointi tapahtuu.
Innovatiivisten ja vastuullisten ruokaratkaisujen kehittäminen on yksi Fazerin painopisteistä. Fazerin uudessa vegaanisessa innovaatiossa, Taste the Future -makeislevyssä, ei käytetty lainkaan kaakaota. Uusi makeislevy valmistettiin mallastetusta suomalaisesta viljasta, ja siitä oli saatavilla kaksi eri makuvaihtoehtoa, mustikka ja suolakaramelli. Ainutlaatuinen innovaatio linkittyy kiinteästi Fazerin strategiaan ja on osa ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden suklaata.
Fazer Taste the Future -makeislevy kehitettiin analysoimalla tarkasti erilaisten suomalaisten viljojen makuprofiileja ja yhdistelemällä niitä muihin kasvipohjaisiin ainesosiin. Mallastetun rukiin maku luotiin paahtamalla ruis lempeästi ruskeaksi. Paahtamalla saatiin syvä ja paahteinen maku, joka muistutti kaakaota. Erottuvaa makuprofiilia täydensi kasvirasva, jonka avulla syntyi suussa sulava makeislevy.
Makeislevyissä käytettävä vilja, ruis, tuli Lahden alueelta. Levy ei sisältänyt kaakaota eikä palmuöljyä. Käsintehtyjä Taste the Future -levyjä valmistettiin toukokuussa 2023 rajoitettu erä Suomeen ja Ruotsiin. Pilottimyynnin aikana Fazer keräsi kuluttajapalautetta kehittääkseen tuotetta edelleen.
Innovatiivisten ja vastuullisten ruokaratkaisujen kehittäminen on yksi Fazerin painopisteistä. Fazerin uudessa vegaanisessa innovaatiossa, Taste the Future -makeislevyssä, ei käytetty lainkaan kaakaota. Uusi makeislevy valmistettiin mallastetusta suomalaisesta viljasta, ja siitä oli saatavilla kaksi eri makuvaihtoehtoa, mustikka ja suolakaramelli. Ainutlaatuinen innovaatio linkittyy kiinteästi Fazerin strategiaan ja on osa ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden suklaata.
Fazer Taste the Future -makeislevy kehitettiin analysoimalla tarkasti erilaisten suomalaisten viljojen makuprofiileja ja yhdistelemällä niitä muihin kasvipohjaisiin ainesosiin. Mallastetun rukiin maku luotiin paahtamalla ruis lempeästi ruskeaksi. Paahtamalla saatiin syvä ja paahteinen maku, joka muistutti kaakaota. Erottuvaa makuprofiilia täydensi kasvirasva, jonka avulla syntyi suussa sulava makeislevy.
Makeislevyissä käytettävä vilja, ruis, tuli Lahden alueelta. Levy ei sisältänyt kaakaota eikä palmuöljyä. Käsintehtyjä Taste the Future -levyjä valmistettiin toukokuussa 2023 rajoitettu erä Suomeen ja Ruotsiin. Pilottimyynnin aikana Fazer keräsi kuluttajapalautetta kehittääkseen tuotetta edelleen.
Tuote on osa Ostavastuullisesti.fi -sivuston vastuullista valikoimaa, koska Suomen johtavat asiantuntijat ovat arvioineet sen olevan kestävämpi valinta. Arvioinnissa on huomioitu yhdeksän vastuullisuuden dimensiota.
Tutustu Vastuullisuuspaneeliin ja katso miten arviointi tapahtuu.
Hyvä liiketoiminta etiikka
Ympäristö
Ihmisarvon mukainen työ
Kestävän kuluttajuuden edistäminen
Biodiversiteetti
Ihmisoikeudet
Vesi
Ilmastonmuutos
Kiertotalous