Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

Päälikangas: Luomupuuvilla
Täyte: 100% Suomalainen lampaanvilla

Kierrätysohje: Tekstiilikierrätys

Suomivilla-tyynyt

Kotimaiset luomupuuvillasta ja suomalaisesta lampaanvillasta valmistetut tyynyt

Vastuullisuus

Villa ja Peitteen Suomivilla-tyynyt ovat kestävämpi valinta, sillä ne on valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi niiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista villaa, joka muutoin päätyisi jätteeksi.

Villa & Peite Suomivilla-tyynyt valmistetaan Porissa maalämmöllä lämmitetyssä tuotantotilassa. Tyynyjen täytteenä on kotimainen villa. Villa pestään Belgiassa, sillä Suomesta ei toistaiseksi löydy riittävän suurta pesulaa, joka vastaisi tarpeisiin. Pesulassa hyödynnetään aurinko- ja tuulienergiaa sekä ydinvoimaa ja nestekaasua.

Tyynyjen päällyskangas on Öko-Tex 100 -standardoitua luomupuuvillaa, eli se ei sisällä ihmiselle haitallisia kemikaalijäämiä. Euroopassa valmistetussa kankaassa ei myöskään käytetä kemiallisia pehmennysaineita eikä valkaisua. Tyynyjen täytteenä toimiva kotimainen villa voidaan pöyhiä kerta toisensa jälkeen, jolloin se ei painu pysyvästi kasaan kuten useat tekokuidut. Suomivilla-tyynyt ovat vesipestäviä. Tuotteiden pakkaamiseen käytetään pahvi- ja kangaskasseja. Elinkaarensa päähän tulleet tuotteet hävitetään energiajätteenä.