Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

Päälikangas: Luomupuuvilla. Turvallinen tekstiilistandardi: Öko-Tex Standard 100
Täyte: 100% Suomalainen lampaanvilla

Kierrätysohje: Tekstiilikierrätys

Suomivilla-peitot

Kotimaiset luomupuuvillasta ja suomalaisesta lampaanvillasta valmistetut peitot

Vastuullisuus

Villa ja Peitteen Suomivilla-peitot ovat kestävämpi valinta, sillä ne on valmistettu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi niiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista villaa, joka muutoin päätyisi jätteeksi.

Villa & Peite Suomivilla-peitot valmistetaan Porissa maalämmöllä lämmitetyssä tuotantotilassa.  Peittojen täytteenä on kotimainen villa. Villa pestään Belgiassa, sillä Suomesta ei toistaiseksi löydy riittävän suurta pesulaa, joka vastaisi tarpeisiin. Pesulassa hyödynnetään aurinko- ja tuulienergiaa sekä ydinvoimaa ja nestekaasua.

Peittojen päällyskangas on Öko-Tex 100 -standardoitua luomupuuvillaa, eli se ei sisällä ihmiselle haitallisia kemikaalijäämiä. Euroopassa valmistetussa kankaassa ei myöskään käytetä kemiallisia pehmennysaineita eikä valkaisua. Peittojen täytteenä toimiva kotimainen villa voidaan pöyhiä kerta toisensa jälkeen, jolloin se ei painu pysyvästi kasaan kuten useat tekokuidut. Suomivilla-peitot ovat vesipestäviä. Tuotteiden pakkaamiseen käytetään pahvi- ja kangaskasseja. Elinkaarensa päähän tulleet tuotteet hävitetään energiajätteenä.