Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat: Päälikangas: Luomupuuvilla. Turvallinen tekstiilistandardi: Öko-Tex Standard 100 Täyte: 100% Suomalainen lampaanvilla
Kierrätysohje: Tekstiilikierrätys

Suomivilla peitot

Kotimaiset peitot luomupuuvillasta ja suomalaisesta lampaanvillasta

Vastuullisuus

Peitteen Suomivilla-tyynyt ja -peitot ovat kestävämpi valinta, sillä ne on valmistettu pitkäikäisiksi ja niiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista villaa, joka muutoin päätyisi todennäköisesti jätteeksi.

Villa & Peite Suomivilla-peitot ja -tyynyt valmistetaan Porissa. Niiden täytteenä on kotimainen villa. Villa pestään Belgiassa käyttäen aurinko- ja tuulienergiaa sekä ydinvoimaa ja nestekaasua, sillä kotimaasta ei toistaiseksi löydy riittävän suurta pesulaa, joka pystyisi vastaamaan tarpeisiin. Peittojen ja tyynyjen päällyskangas on luomupuuvillaa, joka on myös Öko-Tex 100 -standardoitu, eli se ei sisällä ihmiselle haitallisia kemikaalijäämiä. Kankaassa ei myöskään käytetä kemiallisia pehmennysaineita eikä valkaisua. Kangas valmistetaan Euroopassa. Suomessa tyynyjen ja peittojen valmistukseen käytettävä rakennus lämmitetään maalämmöllä. Käytettävän sähköenergian laadusta ei ole tietoa.

Peittojen ja tyynyjen täytteenä oleva kotimainen villa voidaan pöyhiä kerta toisensa jälkeen, jolloin se ei painu pysyvästi kasaan kuten useat tekokuidut. Tuotteet voi vesipestä ja tuotteiden tullessa elinkaarensa päähän ne hävitetään energiajätteenä. Pakkaamiseen käytetään pahvi- ja kangaskasseja.