Jääsalaatti

Suomessa kasvatettu jääsalaatti

Vastuullisuus

Vihreäkeijun jääsalaatti on kestävämpi valinta, sillä sen tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen, ja siinä kiinnitetään huomiota energian ja vedenkäytön tehokkuuteen. 

Energiatehokkuus

Vihreäkeijun jääsalaatti on kasvihuoneessa ympärivuotisesti kasvatettu, leikattu jääsalaatti. Vihreäkeijun kasvihuoneissa käytettävä energia on tuotettu vesivoimalla. Energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota mm. viljelypinta-alan tehokkaalla käytöllä, jotta lämmitystä ei tuhlaannu hukkaneliöihin.

Kasvihuoneiden katteet ovat kaksoiskennolevyä, jotka pitävät talvikausina lämmön hyvin kasvihuoneiden sisäpuolella. Osassa kasvihuoneita on käytössä myös energiaverhot.

Honkatarhojen lämmityslähteenä käytetään hukkalämpöä, joka on peräisin toisen yrityksen lauhdelämmöstä. Käytössä on led-valaistus ja kasvien kastelussa käytetään suljettua vesikiertoa. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja käytetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.

Kemikaalikuorman minimointi

Kasvihuoneilla käytetään mineraalilannoitteita joita säätelee kasvihuoneautomatiikka, lannoite lisätään suljettuun vesikiertoon. Tuholaisia vastaan käytetään pääsääntöisesti biologista torjuntaa, mutta tarvittaessa myös kemiallista torjuntaa. 

Salaatit pakataan kierrätettävään muovikalvoon, joka lisää tuotteen säilyvyyttä ja siten myös vähentää ruokahävikkiä. Kalvon alkuperämaa on Suomi. Tuotannosta syntynyt jäte lajitellaan ja kuljetuksesta jätelaitokselle vastaa paikalliset jäteyhtiöt. Vihreäkeiju on mukana Suomen Pakkauskierrätys Ringissä.