SELMA-olkalaukku

Käsityönä Suomessa valmistettu olkalaukku.

Vastuullisuus

MUUTE:n SELMA-olkalaukku on kestävämpi valinta, sillä sen valmistus perustuu kiertotalouden periaatteelle. Laukun valmistuksessa hyödynnetään materiaaleja, jotka päätyisivät muuten energiajätteeksi tai kaatopaikalle. Tuote valmistetaan tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny.

SELMA-olkalaukku on Suomessa käsityönä ylijäämätekstiileistä valmistettu laukku. Laukun päällikangas on sateenkestäväksi kyllästettyä villasekoitettasekä Suomessa valmistettua armeijan ylijäämäkangasta ja vuorikangas teollisuuden ylijäämää sekä muita kierrätystekstiilejä. Laukun kantokahvat ovat valmistettu kasviparkitusta nahasta ja muut nahkaosat ovat ylijäämänahkaa. Metalliosat hankitaan saksalaiselta tukkumyyjältä.

Laukut leikataan, ommellaan ja silitetään käsin työhuoneella, jossa on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö. Ne valmistetaan täysin käsityönä piensarjoina ja tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny. Valmistuksesta syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään osin laukkujen sisäpuolella rakenteiden vahvikkeena, loput päätyvät paikallisten koulujen, käsityöharrastajien sekä toisen paikallisen käsityöyrittäjän käyttöön.

Valmiit tuotteet pakataan voimapaperiin ja postitetaan asiakkaille uudelleen käytettävässä RePack-pakkauksessa. Paketit toimitetaan kävellen tai pyörällä Postiin, josta ne toimitetaan asiakkaalle Posti Green -palvelulla. Kuluneille tuotteille on tarjolla korjauspalveluita, joilla tuotteiden elinkaarta voidaan pidentää. Kun laukku lopulta tulee elinkaarensa päähän, sen metalliosat voi lajitella metallinkierrätykseen ja loppuosa laukusta tekstiilien kierrätyspisteeseen.Käsityönä Suomessa valmistettu olkalaukku.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen