Sanko 10 L vanhoista kalaverkoista

Suomessa valmistettu 10 litran sanko, jonka materiaali on 100% kierrätettyä. Sanko on valmistettu vanhoista kalaverkoista valmistetusta kierrätysmuovista ja sangon kahva kotimaisten kotitalouksien kierrättämistä muovipakkauksista.

Vastuullisuus

Orthexin 10 litran sanko on kestävämpi valinta, sillä vanhoista kalaverkoista valmistettuna se hyödyntää kiertotalousmateriaalia.

Orthexin Sanko 10 L vanhoista kalaverkoista on Suomessa täysin kierrätetyistä materiaaleista valmistettu sanko. Sangon kahva on tehty suomalaisten kotitalouksien kierrättämistä muovipakkauksista. Itse sanko on valmistettu vanhoista kalaverkoista. Keräämällä vanhat kalaverkot uuden materiaalin raaka-aineeksi vähennetään vesistöihin päätyvän muovijätteen määrää. Valmistukseen käytettävä muovi voidaan kierrättää enintään 10 kertaa, mutta sekoitus koostuu eri ikäisistä muoveista, joten tuote kokonaisuudessaan voidaan kierrättää loputtomasti. Tuotannossa syntyvää ylijäämää ja hävikkiä hyödynnetään muiden tuotteiden raaka-aineena.

Tuotteet valmistetaan käyttäen vesivoimaa. Vesivoima on uusiutuva energianlähde, jonka käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan.  Energiatehokkuutta on pystytty parantamaan yli 5 % kolmen vuoden aikana esimerkiksi vaihtamalla koneita energiatehokkaampiin.

Tuotannossa käytetään suljettua vedenkiertoa, eikä siitä synny lainkaan jätevettä. Tehtailla on käytössä ISO 14001 -ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan omaa ympäristönsuojelun tasoaan.

Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotannossa on kiinnitetty huomiota työturvallisuuteen ja työntekijöiden hyvinvointiin. Käytössä on ISO 45001 -sertifikaatti, jonka tarkoituksena on ehkäistä työhön liittyviä tapaturmia. Työntekijöitä kannustetaan tekemään parannusehdotuksia sisäisen palautekanavan kautta ja kaikki ehdotukset arvioidaan ja dokumentoidaan. Työntekijät pääsevät vaikuttamaan myös omaan työnkuvaansa.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen