SALME -reppu

Käsityönä Suomessa valmistettu reppu.

Vastuullisuus

MUUTE:n SALME-reppu oo kestävämpi valinta, koska sen valmistus perustuu kiertotalouden periaatteelle. Repun valmistuksessa hyödynnetään materiaaleja, jotka päätyisivät muuten energiajätteeksi tai kaatopaikalle. Tuote valmistetaan tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny.

MUUTEn SALME-reppu on Suomessa käsityönä ylijäämätekstiileistä valmistettu reppu. Repun päällikangas on huonekaluteollisuuden ylijäämäkangasta joka on käsitelty vettähylkiväksi biohajoavalla ja fluorihiilittömällä kyllästeellä ennen ompelua. Repun vuorikankangas on teollisuuden ylijäämää sekä muuta kierrätystekstiiliä. Kahvat ovat kasviparkittua nahkaa ja muut nahkaosat käsiteollisuuden ylijäämää. Metalliosat hankitaan saksalaiselta tukkumyyjältä.

Reput leikataan, ommellaan ja silitetään käsin työhuoneella, jossa on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö. Ne valmistetaan täysin käsityönä piensarjoina ja tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny. Valmistuksesta syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään osin reppujen sisäpuolella rakenteiden vahvikkeena, loput päätyvät paikallisten koulujen, käsityöharrastajien sekä toisen paikallisen käsityöyrittäjän käyttöön.

Valmiit tuotteet pakataan voimapaperiin ja postitetaan asiakkaille uudelleen käytettävässä RePack-pakkauksessa. Paketit toimitetaan kävellen tai pyörällä Postiin, josta ne toimitetaan asiakkaalle Posti Green -palvelulla. Kuluneille tuotteille on tarjolla korjauspalveluita, joilla tuotteiden elinkaarta voidaan pidentää.  Kun reppu lopulta tulee elinkaarensa päähän, sen metalliosat voi lajitella metallinkierrätykseen, remmit ja pohjavahvikkeen sekajätteeseen ja loppuosa repusta tekstiilien kierrätyspisteeseen.