Ruukkuyrtit

Suomessa kasvatetut ruukkuyrtit

Vastuullisuus

Vihreäkeijun tuoreyrtit ovat kestävämpi valinta, sillä niiden tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen, ja siinä kiinnitetään huomiota energian ja vedenkäytön tehokkuuteen.

Energiatehokkuus

Vihreäkeijun ruukkuyrtit ovat ympärivuotisesti kasvihuoneessa kasvatettuja tuore-yrttejä. Tuotteet kasvatetaan Suomessa kierrätysmateriaalista valmistetuissa ruukuissa. Vihreäkeijun kasvihuoneissa käytettävä energia on tuotettu vesivoimalla. Energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota mm. viljelypinta-alan tehokkaalla käytöllä, jotta lämmitystä ei tuhlaannu hukkaneliöihin.

Kasvihuoneiden katteet ovat kaksoiskennolevyä, jotka pitävät talvikausina lämmön hyvin kasvihuoneiden sisäpuolella. Osassa kasvihuoneita on käytössä myös energiaverhot.

Honkatarhojen lämmityslähteenä käytetään hukkalämpöä, joka on peräisin toisen yrityksen lauhdelämmöstä. Käytössä on osittain led-valaistus ja kasvien kastelussa käytetään suljettua vesikiertoa. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja käytetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.

Kemikaalikuorman minimointi ja kierrätys

Kasvihuoneilla käytetään mineraalilannoitteita joita säätelee kasvihuoneautomatiikka, lannoite lisätään suljettuun vesikiertoon. Tuholaisia vastaan käytetään pääsääntöisesti biologista torjuntaa, mutta tarvittaessa myös kemiallista torjuntaa. 

Vihreäkeijulla on testikäytössä Woodly-puuselluloosasta valmistettua muovia tuotteiden pakkaamiseen ja yrityksen suunnitelmissa on ottaa se laajasti käyttöön hetki kun mahdollista. Vihreäkeijun korianteria ja minttua pakataan jo Woodlyn pakkauksiin. Tuotannosta syntynyt jäte lajitellaan ja kuljetuksesta jätelaitokselle vastaa paikalliset jäteyhtiöt. Vihreäkeiju on mukana Suomen Pakkauskierrätys Ringissä.