Ruukkuyrtit

Suomessa kasvatetut ruukkuyrtit

Vastuullisuus

Vihreä Keijun tuoreyrtit ovat kestävämpi valinta, sillä niiden tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen, ja viljelyssä kiinnitetään huomiota energian ja vedenkäytön tehokkuuteen.

Vihreä Keijun ruukkuyrtit ovat ympärivuotisesti kasvihuoneessa kasvatettuja tuoreyrttejä. Tuotteet kasvatetaan Suomessa kierrätysmateriaalista valmistetuissa ruukuissa, joiden hiilijalanjälki on 55% pienempi kuin neitseellisestä muovista valmistetuilla ruukuilla. Vihreä Keijun kasvihuoneissa käytettävä energia on tuotettu vesivoimalla. Energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota viljelypinta-alan tehokkaalla käytöllä, jotta lämmitystä ei tuhlaannu hukkaneliöihin.

Sähkönkulutusta on onnistuttu pienentämään energiatehokkuutta lisäämällä 85% vuodesta 2019, lisäksi hiilijalanjälki on kokonaisuudessaan 75% pienempi kuin vuonna 2019. Kasvihuoneiden katteet ovat kaksoiskennolevyä, jotka pitävät talvikausina lämmön hyvin kasvihuoneiden sisäpuolella. Osassa kasvihuoneita on käytössä myös energiaverhot.

Honkatarhojen lämmityslähteenä käytetään hukkalämpöä, joka on peräisin toisen yrityksen lauhdelämmöstä. Käytössä on osittain led-valaistus ja kasvien kastelussa käytetään suljettua vesikiertoa. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja käytetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään. 

Kasvihuoneilla käytetään mineraalilannoitteita joita säätelee kasvihuoneautomatiikka, lannoite lisätään suljettuun vesikiertoon. Tuholaisia vastaan käytetään pääsääntöisesti biologista torjuntaa, mutta tarvittaessa myös kemiallista torjuntaa. Lannotteiden kulutusta on onnistuttu pienentämään entisestään viljelyteknisin keinoin vuodesta 2019 19%.

Vihreä Keijulla on testikäytössä Woodly-puuselluloosasta valmistettua muovia tuotteiden pakkaamiseen ja yrityksen suunnitelmissa on ottaa se laajasti käyttöön hetki kun mahdollista. Vihreä Keijun korianteria ja minttua pakataan jo Woodlyn pakkauksiin. Tuotannosta syntynyt jäte lajitellaan ja kuljetuksesta jätelaitokselle vastaa paikalliset jäteyhtiöt. Vihreä Keiju on mukana Suomen Pakkauskierrätys Ringissä, joka ylläpitää kotitalouksille lajitteluun tarkoitettuja Rinki ekopisteitä.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen