Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

suomalainen kaura

Kierrätysohje: Paperinkeräys

Ruokaisat kaurasuurimot

Ruokaisa, höyryttämätön kaurasuurimo

Vastuullisuus

Kinnarin tilan ruokaisat kaurasuurimot ovat kestävämpi valinta, sillä kauran viljelyllä on positiivisia vaikutuksia maaperään ja vesistöihin. Kaurasuurimo on myös erinomainen, vähäpäästöisempi vaihtoehto riisille.

Kinnarin tilan ruokaisat kaurasuurimot valmistetaan tilan omien peltojen ja Päijät-Hämeläisten kumppaniviljelijöiden kasvattamasta kotimaisesta kaurasta. Kauran viljelyllä on positiivisia vaikutuksia maaperään ja vesistöihin minkä lisäksi sen viljelyyn tarvitaan vähemmän torjunta-aineita kuin esimerkiksi vehnän tai ohran.

Kaurasuurimoilla suositellaan korvaamaan riisi. Kauran hiilijalanjälki on neljä kertaa pienempi kuin riisillä ja se käyttää kasvaessaan vettä ja ravinteita erittäin tehokkaasti, eikä aiheuta ravinteiden huuhtoutumista. Riisin viljely aiheuttaa maaperän eroosiota ja ravinteiden huuhtoutumista ja vaatii paljon vettä.

Tuotteet valmistetaan samalla tilalla missä raaka-aineet on viljelty, mikä vähentää turhia kuljetuksia ja näin vähentää päästöjä. Valmiit tuotteet pakataan kierrätettävään paperipussiin.