Ribbimekko

Suomessa uusiutuvaa energiaa käyttäen ommeltu Ribbimekko GOTS-sertifioidusta puuvillasta.

Vastuullisuus

Melli EcoDesignin ribbimekko on kestävämpi valinta, sillä se on valmistettu Suomessa uusiutuvaa energiaa käyttäen.

Melli EcoDesignin ribbikietaisubody ja ribbimekko on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja ne on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä. Tuotteet ommellaan Jyväskylässä. Valmistamalla pitkäikäisiä ja ajattomia tuotteita saadaan niihin sidotut resurssit pidettyä käytössä pidempään.

GOTS määrittää luomutuotannolle kriteerit, joissa määritellään ympäristökriteerit, kuten lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön kielto sekä veden tehokas kierrättäminen. GOTS edellyttää koko tuotantoketjun työnantajilta Kansainvälisen työjärjestö ILO:n asettamien kriteerien noudattamista. Työaikojen ja palkkojen tulee olla kohtuulliset ja työolosuhteiden turvalliset. Lisäksi pakkotyö, lapsityövoima, syrjintä ja muu epäinhimillinen kohtelu on kiellettyä.

Tuote valmistetaan käyttäen uusiutuvaa energiaa, jonka käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Neulomon valaistus on vaihdettu led-valaistukseen, mikä vähentää myös osaltaan energiankäyttöä. Sisätilojen lämmitys on tiputettu 19–20 asteeseen, sillä koneet lämmittävät tilaa tuotannon aikana. Lisäksi ulko-ovet on lisäeristetty lämmön pitämiseksi sisällä. Ilmastointi on optimoitu niin, että ompelimon ollessa suljettuna ilmastoinnin määrä pienenee puoleen.

Värjäämössä käytetään prosessin eri vaiheissa lämmön talteenottoa. Kaikista prosessivesistä otetaan lämpö talteen ennen niiden poistamista prosessista. Myös raamituksesta syntyvä lämpö otetaan talteen.

Leikkuujätteen uudelleenkäyttö huomioidaan jo ennen kankaan leikkaamista. Leikkuujätteestä valmistetaan uusia tuotteita ja pienimmät tilkut lahjoitetaan päiväkodeille ja kouluille. Verkkokauppatilauksissa on käytössä kierrätysmateriaalista valmistettu postituspussi.
Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen