Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita vuosikortit Korkeasaareen!

Kierrätysohje: Irrotetaan hihnat ja ruuvit, jolloin sekä nahkahihnat että kassikangas voidaan jatkokäyttää tai sijoittaa eri jätekakeisiin.

Räsykassi

Kotimaiset käsityönä valmistetut räsykassit

Vastuullisuus

Nukeri-räsykassit ovat kestävämpi valinta, sillä niissä hyödynnetään kierrätys- ja hävikkimateriaaleja ja ne on suunniteltu kestämään aikaa sekä käyttöä.

Kierrätysmateiaaleista valmistetut Nukeri-räsykassit kudotaan kangaspuilla käsityönä Lahdessa. Materiaaleina käytetään lahjoituksina saaduista lähes loppuunkäytetyistä lakanoista saatavaa kierrätyspuuvillaa, ylijäämätrikoota sekä lähiseudun valjas- ja vyöteollisuuden ylijäämänahkaa. Vuorikangas on neitseellistä Öko-Tex -sertifioitua puuvillaa, jotta se kestää käytössä yhtä pitkään kuin muu kassi. Pohjamateriaalina käytetään polystyreenia lahtelaiselta keittiövalmistajalta. Valmistuksessa syntyvä hävikkimateriaali lahjoitetaan edelleen käytettäväksi paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle. Räsykassi on yhtä pitkäikäinen kuin perinteinen räsymatto ja kasseja voi korjata ja pestä. Valmiit kassit pakataan pahvilaatikoihin kuljetusta varten.