Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , , ,
Ainesosat:

puu, kasviparkittu nahka, kumi, metalli

Kierrätysohje: sekajäte/energiajae

Puusandaalit

Kotimaiset kasviparkitusta nahasta ja  FSC-sertifioidusta koivusta valmistetut sandaalit

Vastuullisuus

Tallan kasviparkitusta nahasta valmistetut sandaalit ovat kestävämpi valinta, sillä niiden käyttöikä on erityisen pitkä.

Tallan puusandaalit valmistetaan käsityönä Myrskylässä. Kaikki pohjat valmistetaan kotimaisesta koivusta, joka kasvaa 40 km säteellä Tallan tehtaalta. Koivu on FSC-sertifioitua, eli se tulee laillisesti ja vastuullisen metsänhoidon periaatteita noudattaen korjatusta metsästä. Vastuullinen metsänhoito edistää monimuotoisten ja biodiversiteetiltään rikkaiden metsien säilymistä.

Kenkien nahka on kasviparkittua nahkaa Italiasta Artigiano del Cuoion tehtaalta, jolla on satavuotiset perinteet nahkojen värjäämisestä ja kasvisparkitsemisesta. Artigiano del Cuoiolla on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ja raaka-aineiden jäljitettävyyteen liittyvä TS SC 410 -sertifikaatti. Raakavuodat ovat eurooppalaisen karjatalouden sivutuotteita.

Pohjakumi on espanjalaista ja kiinnityshakaset Ruotsista. Pohjat liimataan kontaktiliimalla. Nahka ja pohjakumi leikataan käsin, jolloin hukka pystytään minimoimaan. Osa hukkanahasta annetaan eteenpäin askartelutarpeiksi kouluille, päiväkoteihin ja harrastajille. Loppu nahka- sekä kumijäte laitetaan sekajätteeseen. Puusta jäävä hävikki käytetään työtilan lämmittämiseen.

Huoltamalla itse ja huollattamalla kengät tarpeen vaatiessa suutarilla niiden käyttöikä on erittäin pitkä. Kun kengät tulevat elinkaarensa päähän, nahkaosat ja kumin voi irrottaa ja laittaa sekajätteeseen ja puuosat energiajätteeseen.