Puhdistusaine-tabletit

Uusiutuvalla energialla Suomessa valmistettuja biohajoavia Joutsenmerkittyjä puhdistusainetabletteja joilla voidaan korvata kertakäyttöisiin muovipulloihin pakatut nestemäiset puhdistusaineet.

Vastuullisuus

SINI Puhdistusainetabletit ovat kestävämpi valinta, sillä ne korvaavat kertakäyttömuovipulloihin pakatut puhdistusaineet vähentäen näin jätteen määrää ja kuljetuksen tarvetta.

SINI Puhdistusainetabletit ovat Suomessa valmistettuja vedettömiä puhdistusaineita. Tuotteella voi korvata kertakäyttöpulloihin pakattuja puhdistusaineita. Tuote on biohajoava eli mikrobit voivat hajottaa tuotteen maaperässä.

Tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, mikä edesauttaa eläinten hyvinvointia. Lisäksi vegaanisten tuotteiden ympäristöjalanjälki on huomattavasti eläinperäisiä raaka-aineita sisältäviä tuotteita pienempi.

Tuotannossa käytetään uusiutuvaa energiaa, josta 15 % tuotetaan omilla aurinkopaneeleilla. Energiatehokkuutta lisää tehtaalla käytössä oleva hukkalämmön talteenotto. Tehtailla on käytössä ISO 14001 -ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan omaa ympäristönsuojelun tasoaan.

Tuotantolaitoksessa lajitellaan 100 000 kiloa jätettä vuodessa 17 eri keräyspisteeseen, joista ne toimitetaan eteenpäin kierrätykseen ja hyötykäyttöön. Oman tuotannon muoviylijäämä käytetään hyödyksi.

Tuote on pakattu kartongista ja muovista valmistettuun pakkaukseen, jonka voi kierrättää. Tablettimuotoinen puhdistusaine vaatii huomattavasti vähemmän kuljetustilaa ja painaa kuljetettaessa vähemmän kuin vettä sisältävät puhdistusainepullot.

Tuotteet valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin.

Tuotteelle on myönnetty Joutsenmerkki. Se asettaa kriteerit ympäristölle ja terveydelle haitallisten aineiden käytölle. Tuotteen ainesosien on oltava helposti hajoavia ja myrkyttömiä eivätkä ne saa aiheuttaa tuhoa ekosysteemille kertymällä ympäristöön.

Tuotteella on myös Avainlippu-merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu ja se työllistää ihmisiä Suomessa. Tuotteelle on myönnetty EU:n ympäristömerkki. Se kertoo, että tuote täyttää EU:n parlamentin ja neuvoston asettamat kriteerit, jotka koskevat paitsi tuotteesta tai palvelusta aiheutuvia ympäristövaikutuksia, myös tuotteen toimivuutta ja turvallisuutta käyttäjälle.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen