Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Ainesosat: Recyclable plastic, recyclable electronics, stone wool
Kierrätysohje: 100% Recyclable.

Plantui Smart Garden

Plantui Smart Garden on muokattava modulaarinen vesiviljelylaite yrttien ja kasvien kasvatukseen kotona.

Vastuullisuus

Plantui Smart Garden on kestävämpi valinta, koska kasvattamalla yrttejä ja kasveja kotona ruokahävikkiä on helppo vähentää. 

Laite koostuu muovisista ja elektroniikkaosista, jotka tulevat eri puolilta maailmaa. Laite kootaan Liettuassa Plantuin tehtaalla, jonne komponentit kuljetetaan käyttäen maantiekuljetuksia sekä merirahtia. Osa Liettuan tehtaan energiasta on aurinkoenergiaa.

Kasvit kasvatetaan kivivillaisten siemenkapseleiden avulla. Kivivilla on peräisin Alankomaista eikä sisällä formaldehydiä. Kivivilla on kompostoituvaa. Siemenkapseleissa on valmiina luonnollinen lisäravinne joka on peräisin Suomesta. Lisäravinne sisältää typpeä, fosforia, magnesiumia, rikkiä, booria, kuparia, rautaa, mangaania, molybdeeniä, sinkkiä ja kalsiumia. Siemenkapselit valmistetaan Salon työkeskuksessa tukityöllistettyjen ja muuten työelämässä heikommassa asemassa olevien henkilöiden toimesta. Heille maksetaan TES mukainen palkka. Tyhjät siemenkapselit voidaan käyttää uudestaan omien siementen kanssa.

Tuotteet kuljetetaan asiakkaille EU:n sisällä maanteitse, EU:n ulkopuolella lentorahtina. 95% myynnistä tapahtuu EU:n sisällä, joten maantiekuljetus pääsääntöisesti käytössä

Laitteen elinikä on pitkä ja modulaarisen muotoilun ansiosta osat on helppo vaihtaa ja elinikä pidennettävissä. Energiankulutus on alhainen, LED valot ja kasteluteknologia käyttävät vähemmän energiaa kuin yksi hehkulamppu vuodessa

Markkinoinnissa käytettyjä laitteita lahjoitetaan kouluille ja päiväkodeille opetustarkoitukseen. Laitteiden tullessa elinkaarensa päähän, ne on helppo purkaa ja osat ovat kokonaan kierrätettävissä. Sisäpuutarhalaitteen muoviosat on suunnitelmissa vaihtaa suomalaiselta alihankkijalta hankittuihin kierrätetystä ja biopohjaisesta muovista tehtyihin osiin vuosien 2021 ja 2022 aikana.