Ainesosat:

Recyclable plastic, recyclable electronics, stone wool

Kierrätysohje: 100% Recyclable.

Smart Garden

Plantui Smart Garden on muokattava modulaarinen vesiviljelylaite yrttien ja kasvien kasvatukseen kotona.

Vastuullisuus

Plantui Smart Garden on kestävämpi valinta sillä kasvattamalla yrttejä ja kasveja kotona ruokahävikkiä on helppo vähentää.

Valmistus ja ominaisuudet

Laite koostuu muovisista ja elektroniikkaosista, jotka tulevat eri puolilta maailmaa. Laite kootaan Liettuassa Plantuin tehtaalla, jonne komponentit kuljetetaan maanteitse sekä merirahtia hyödyntäen. Osa Liettuan tehtaan energiasta tuotetaan aurinkovoimalla. Laitteen elinikä on pitkä ja modulaarisen muotoilun ansiosta sen osat on helppo vaihtaa, mikä edesauttaa sen käyttöiän pidentämistä. Laitteen energiankulutus on alhainen: LED-polttimot ja kasteluteknologia kuluttavat vuodessa vähemmän energiaa kuin yksi hehkulamppu. 

Siemenkapselit ja sosiaalinen vastuu

Kasvit kasvatetaan kompostoituvien kivivillaisten siemenkapseleiden avulla. Kivivilla on peräisin Alankomaista eikä sisällä formaldehydiä. Siemenkapseleissa on valmiina luonnollinen lisäravinne, joka on peräisin Suomesta. Tyhjät siemenkapselit voidaan käyttää uudestaan omien siementen kanssa. Kapselit valmistetaan Salon työkeskuksessa, jossa työskentelee tukityöllistettyjä ja muuten työelämässä heikommassa asemassa olevia henkilöitä. Heille maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka. 

Markkinoinnissa käytettyjä laitteita lahjoitetaan kouluille ja päiväkodeille opetustarkoitukseen. Laitteiden tullessa elinkaarensa päähän ne on helppo purkaa ja osat ovat kokonaan kierrätettävissä. Yritys suunnittelee vaihtavansa laitteen muoviosat suomalaiselta alihankkijalta hankittuihin kierrätetystä ja biopohjaisesta muovista tehtyihin osiin vuoden 2022 aikana.