Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Category Vastuullisuuden avainsanat: ,

Osta pala ikimetsää

Pala ikimetsää -lahjoituksen voi kohdistaa suoraan tulevien metsien ostoon tai sillä voi ”ostaa” palan Luonnonperintösäätiön suojelualueista

Vastuullisuus

Luonnonperintösäätiön Pala ikimetsää -lahjoitus on kestävämpi valinta, sillä kaikki lahjoitusvarat käytetään konkreettiseen ja nopeaan luonnonsuojelualueiden hankintaan ja perustamiseen.

Luonnonperintösäätiöllä on omistuksessaan yli sata luonnonsuojelualuetta (osalla suojeluprosessi käynnissä). Yhteensä kaikkien säätiön omistamien alueiden pinta-ala on yli 3000 hehtaaria. Säätiön ensimmäinen suojelualue, Akanvaara, on hankittu vuonna 2000. Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi. Lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen. Säätiö hankkii lahjoitusvaroin omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Lahjoitusvaroja ei suunnata yleiseen metsäkartoitukseen tai luontoselvityksiin ilman linkkiä kauppaneuvotteluihin ja Luonnonperintösäätiöllä onkin vankka kokemus metsien etsinnästä, kaupanteosta ja suojeluprosessista. Säätiön säännöt eivät salli avustusten, apurahojen tai tukien jakamista vaan kaikki kerätyt varat käytetään metsiensuojelutyöhön.