Osta pala ikimetsää

Pala ikimetsää -lahjoituksen voi kohdistaa suoraan tulevien metsien ostoon tai jollekin Luonnonperintösäätiön olemassa olevista suojelualueista.

Vastuullisuus

Luonnonperintösäätiön Pala ikimetsää -lahjoitus on kestävämpi valinta, sillä kaikki lahjoitusvarat käytetään konkreettiseen ja nopeaan luonnonsuojelualueiden hankintaan ja perustamiseen.

Luonnonperintösäätiöllä on omistuksessaan yli 150 luonnonsuojelualuetta ympäri Suomea, joista osalla on suojeluprosessi käynnissä. Yhteensä säätiön omistamien alueiden pinta-ala on yli 3500 hehtaaria. Säätiön ensimmäinen suojelualue, Akanvaara Parikkalassa hankittiin vuonna 2000.

Luonnonperintösäätiö hankkii lahjoitusvaroin omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojelutyöhön ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen. Lahjoitusvaroja suunnataan vain luontokartoituksiin ja -selvityksiin, jotka liittyvät olennaisesti säätiön suojelutyöhön ja uusien suojelualueiden hankintaan. Luonnonperintösäätiöllä on vankka kokemus metsien etsinnästä, kaupanteosta ja suojeluprosessista.

Säätiön säännöt eivät salli avustusten, apurahojen tai tukien jakamista vaan kaikki kerätyt varat käytetään luonnonsuojelutyöhön.