Suomen vastuullisin tuote 2022 -yleisöäänestys on auki. Äänestä ja osallistu arvontaan!

Äänestä tuotetta

Voit osallistua arvontaan ja voittaa huikeita palkintoja.

ONERVA-käsilaukku

Käsityönä Suomessa valmistettu pyöreä käsilaukku.

Vastuullisuus

MUUTE:n ONERVA-käsilaukku on kestävämpi valinta, koska sen valmistus perustuu kiertotalouden periaatteelle. Laukun valmistuksessa hyödynnetään materiaaleja, jotka päätyisivät muuten energiajätteeksi tai kaatopaikalle. Tuote valmistetaan tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny.

MUUTE:n ONERVA on Suomessa käsityönä ylijäämätekstiileistä valmistettu laukku. Laukun päällikangas on sateenkestäväksi kyllästettyä villasekoitetta, Suomessa valmistettua armeijan ylijäämäkangasta ja samettiONERVA-käsilaukku valmistetaan huonekaluteollisuuden ylijäämäsametista. Laukkujen vuorikangas on teollisuuden ylijäämää sekä muita kierrätystekstiilejä. Olkahihna valmistetaan kasviparkitusta nahasta ja laukun metalliosat hankitaan saksalaiselta tukkumyyjältä.

Laukut leikataan, ommellaan ja silitetään käsin työhuoneella, jossa on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö. Ne valmistetaan täysin käsityönä piensarjoina ja tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny. Valmistuksesta syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään osin laukkujen sisäpuolella rakenteiden vahvikkeena, loput päätyvät paikallisten koulujen, käsityöharrastajien sekä toisen paikallisen käsityöyrittäjän käyttöön.

Valmiit tuotteet pakataan voimapaperiin ja postitetaan asiakkaille uudelleen käytettävässä RePack-pakkauksessa. Paketit toimitetaan kävellen tai pyörällä Postiin, josta ne toimitetaan asiakkaalle Posti Green -palvelulla. Kuluneille tuotteille on tarjolla korjauspalveluita, joilla tuotteiden elinkaarta voidaan pidentää. Kun laukku lopulta tulee elinkaarensa päähän, sen metalliosat voi lajitella metallinkierrätykseen ja loppuosa laukusta tekstiilien kierrätyspisteeseen.