Kierrätysohje: Hyväkuntoisen vaatteen voi lahjoittaa eteenpäin. Vaate kannattaa käyttää loppuun, jonka jälkeen sitä voi hyödyntää rätteinä, paikkoina tms.

Vaatteiden ompelupalvelu

Valmiiksi kaavoitettu vaatemallisto, josta ommellaan asiakkaan tilauksesta vaatteita joko kierrätyskankaista tai asiakkaan omista kankaista

Vastuullisuus

Aana Ilonan vaatteiden ompelupalvelu on kestävämpi valinta, sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaan.

Aana Ilonan vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan käsityönä Akaassa. Vaatteet ommellaan tilauksesta valmiiksi suunnitellusta mallistosta. Tuotteet on suunniteltu kestäviksi ja ajattomiksi, arkeen sekä vapaa-aikaan. Kierrätetystä materiaalista johtuen vaatteet valmistuvat pienissä erissä tai ovat uniikkikappaleita.

Asiakkaalla on mahdollisuus tilata vaatteita Aana Ilonan valikoimassa olevista kierrätyskankaista tai omasta kankaasta valmistettuina. Aana Ilonan materiaalit hankitaan Nextiili-pajasta, kierrätyskeskuksista tai saadaan lahjoituksina. Materiaalina käytettävät tekstiilit voivat olla myös tehtaiden tai liikkeiden ylijäämää joissa on virheitä, jäännöspaloja tai käytöstä poistuneita tekstiilejä kuten verhoja tai pöytäliinoja. Kierrätystekstiilejä käyttämällä saadaan pidennettyä tekstiilin elinkaarta. Materiaaliksi valitaan laadukkaita kankaita joista käytetään kaikki käyttökelpoinen mahdollisimman tarkasti.

Vaatteiden valmistuksessa käytetään vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä. Kankaat pestään matalassa lämpötilassa eikä niistä juuri synny hävikkiä, sillä leikkuujäännös käytetään asusteisiin.