Ainesosat:

Keramiikka

Nosse Ceramics for HEIROL Smooth

Portugalilaisesta kivitavarasta valmistettu astiasto.

Vastuullisuus

HEIROLin Nosse Ceramics for HEIROL -sarjan astiat ovat kestävämpi valinta, sillä tuotannossa hyödynnetään kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja. Tuotannossa hyödynnetään myös 100-prosenttista suljettua vedenkiertoa, jolloin jätevesiin ei päädy haitallisia aineita eikä savi rasita puhdistusjärjestelmää.

HEIROLin Nosse Ceramics for HEIROL -sarjan astiat valmistetaan Portugalissa kierrätetystä ja paikallisesta portugalilaisesta savesta. Astioiden valmistuksessa hyödynnetään suljettua kiertoa, eli käytetty vesi kerätään ja käsitellään 100-prosenttisesti uudelleenkäyttöä varten. Tämä vähentää vedenkulutusta ja minimoi jätevesistä syntyvää ympäristökuormitusta. Myös astioiden valmistuksessa syntyvät savilastut otetaan talteen ja hyödynnetään uudelleen. Nosse Ceramics on valmistajana sitoutunut noudattamaan zero waste -tuotantotapaa, eli tuotannossa hyötykäytetään kaikki ylijäämämateriaali.

Smooth-sarjan valmistuksessa syntyvä ylimääräinen lasitus-aine otetaan talteen, käsitellään ja hyödynnetään uudelleen Smooth-sarjan lasituksessa. Astiat suunnitellaan kestämään aikaa ja käyttöä.

Astioille tehdään vain yksi poltto, mikä säästää polttouunin lämmittämiseen käytettävää energiaa. Tehtaan sähkönkulutuksesta 40 % on tuotettu aurinkovoimalla. Verkkokaupasta tilatut tuotteet kuljetetaan asiakkaalle Posti Green -palvelulla.