Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Ainesosat: 100% kasviparkittu nahka Ruotsista ja Italiasta

ATELJEE SALO LUPAA…

… jatkossakin käyttää ainoastaan vastuullisesti tuotettua nahkaa, jatkaa tuotteiden valmistamista 100% käsin sekä minimoida ja hyötykäyttää hävikin.

Kun 100 000 lupaajaa saadaan täyteen, Ateljee Salo valmistaa mallistoon myös vegaanisen laukun. Ateljee Salo selvittää ja päivittää sivuilleen avoimesti vegaanisen materiaalin valmistustiedot.

Katso lupaus >

Nahkalaukut ja kukkarot

Kasviparkitusta nahasta käsin valmistetut laukut ja kukkarot

Vastuullisuus

Ateljee Salon nahkalaukut ja kukkarot ovat kestävämpi valinta sillä niiden valmistukseen ei tarvita ylimääräistä energiaa, materiaalina käytetään luonnonmateriaaleilla jatkojalostettua ruokatuotannon ylijäämää, hävikki on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa ja ne on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Ateljee Salon nahkalaukut ja kukkarot valmistetaan kotimaisena käsityönä perinteisillä metodeilla ilman sähköisiä koneita tai välineitä. Suunnittelussa on tärkeää ajaton design ja tuotteiden pitkä käyttöikä. Materiaalina käytetään kasviparkittua naudannahkaa, joka on syntynyt lihatuotannon ylijäämänä. Nahka tulee pääosin Ruotsista ja pieni osa Italiasta, sillä niistä on mahdollista hankkia vain pieniä eriä kasviparkittua nahkaa. Molemmat parkitsemot ovat sertifoituja. Kasviparkitessa nahkaa ei käytetä ympäristölle ja työntekijöille vaarallisia aineita, kuten kromia, joilla nahka yleensä parkitaan vaan luonnollisia ainesosia kuten puun kuorta. Kasviparkinta on pääasiassa käsityötä ja kasviparkittu nahka on kestävää käytössä. Sitä hoidetaan myös luonnollisilla aineilla, jotka eivät ole haitallisia käyttäjälle. Tuotteiden valmistuksessa käytettävä liima ja maalit ovat vesiliukoisia. Kaikki Ateljee Salon tuotteet valmistetaan tilauksesta, joten ylijäämää ei synny. Tuotteiden valmistuksessa syntyvä hävikkimateriaali pyritään käyttämään seuraavien tuotteiden valmistuksessa ja suunnittelussa on otettu huomioon hävikkipalojen käyttö. Tuotteet pakataan kierrätettäviin luonnonmateriaaleihin.