Categories , Vastuullisuuden avainsanat: ,
Pakkauskoot:
Starters teippivaipat:
1 (2-5kg), 2 (3-6kg)
Diapers teippivaipat:
3 (5-8kg), 4 (7-14kg), 5 (10-16kg), 6 (12-24kg)
Walkers housuvaipat:
4 (7-11kg), 5 (10-15kg), 6 (12-20kg), 7 (16-26kg)

Muumi Baby -vaipat

Suomessa valmistetut Muumi Baby -vaipat 

Vastuullisuus

Delipapin Muumi Baby -vaipat ovat kestävämpi valinta, sillä tuotteen valmistuksessa energiatehokkuuteen kiinnitetään erityistä huomiota ja prosessin hiilidioksidipäästöt on pyritty minimoimaan mahdollisimman hyvin. Lisäksi vaippojen valmistuksesta ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Vaippoihin ei ole myöskään lisätty lainkaan turhia kemikaaleja.

Valmistus ja materiaalit

Muumi Baby -vaipat valmistetaan eurooppalaisista materiaaleista Tammisaaressa, Suomen ainoassa kertakäyttövaippojen tehtaassa. Pääasiallisena imuaineena vaipoissa käytetään suomalaisista metsistä peräisin olevaa, 100% FSC-sertifioitua selluloosaa. Imuaineena käytettävää superabsorbenttia on pystytty vähentämään verrattuna moneen muuhun vaippabrändiin – Muumi Baby -vaipoissa tätä on käytössä noin 50% imuaineesta, kun useimmiten vaipojen imuaineesta on 70-100 % superabsorbenttia (SAP). Vaipan kiinnikkeet, kuten teipit, koostuvat polypropeenista sekä polyeteenista ja vuotosuojat valmistetaan polypropeenimuovista. Kaikki vaipoissa käytettävät liimat ovat FDA:n hyväksymiä kuumaliimoja, ja ne ovat samoja, joita käytetään elintarviketeollisuudessa esimerkiksi suklaiden kääreissä.

Energiatehokkuus ja sertifioinnit

Tehtaalla tuotteiden valmistukseen käytetään uusiutuvaa vesivoimaa sekä tehtaan viereen avatun aurinkovoimalan tuottamaa energiaa. Tuotantoprosessissa syntynyt lämpö käytetään tuotantohallin lämmitykseen. Tehtaalla on tehty Motivan energiaselvitys, ilmastointi on automatisoitu ja sen käyttöä optimoitu. Tehtaan valaistus on korvattu LED-lampuilla ja toimistotilat lämmitetään lämpöpumpuilla. Vaippatuotannossa syntyvästä leikkuujätteestä erotellaan kierrätyskelpoinen osa ja loppu toimitetaan ulkopuoliselle polttolaitokselle energian tuotantoon. Se osa hiilijalanjäljestä, joka energiatehokkuutta parantamalla ja päästöjä pienentämällä jää vielä jäljelle, on kompensoitu YK:n Climate Neutral Now -ohjelman Gold Standard -sertifioiduissa projekteissa. Valmiiden tuotteiden pakkausmateriaaleina käytetään kartonkia, aaltopahvia ja biomuovia. Muumi Baby -vaipoille on myönnetty Avainlippu, Joutsenmerkki, Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus ja FSC-sertifikaatti. Lisäksi tuotteet ovat 100% kloorittomia.