Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Pakkauskoot: 500g
Ainesosat: Railun kaupan luomukahvipavut
Kierrätysohje: Pakkaus kierrätetään muovina.

Molto Reilun Kaupan Luomuespresso

EU-luomumerkittyä, Reilun Kaupan -sertifioitua espressokahvia

Vastuullisuus

Arvid Nordquistin Molto-espresso on kestävämpi valinta, sillä kahvin viljelystä maksetaan elämiseen riittävä palkka ja paahto- sekä pakkausprosessissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.

Arvid Nordquistin Molto-espresso on EU-luomumerkittyä, Reilu kauppa -sertifioitua kahvia, joka valmistetaan 100% Arabica-pavuista. Pavut tulevat Etelä- ja Keski-Amerikasta, Indonesiasta sekä Itä-Afrikasta. Kahvinviljelijöille maksetaan aina Reilun kaupan takuuhinta, joka vähimmillään kattaa tuotannon kustannukset, sekä Reilun kaupan lisä. Reilun kaupan lisä on tuotantohinnan lisäksi maksettava rahasumma, jonka käytöstä viljelijäyhteisöt päättävät yhdessä. Lisä on tarkoitettu käytettäväksi paikallisen yhteisön sosiaalisiin ja taloudellisiin hankkeisiin, eli sillä voidaan esimerkiksi rakentaa kouluja ja asuntoja, hankkia terveydenhuoltopalveluja tai parantaa viljelyn edellytyksiä. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty. Reilun kaupan kriteerit edellyttävät myös ympäristöön kohdistuvia toimia, kuten maaperää rikastuttavia käytäntöjä, eroosion ehkäisyä, kestävää vedenkäyttöä sekä monimuotoisuuden suojelua.

Molto-espressokahvilla on myös EU-luomusertifiointi, eli kahvin viljelyssä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita eikä keinolannoitteita. Kahvipavut kuljetetaan meriteitse Ruotsiin, jossa ne paahdetaan ja pakataan käyttäen uusiutuvaa energiaa, käytännössä biokaasua. Paahtimon energiatehokkuutta on kehitetty esimerkiksi siirtymällä energiansäästölamppuihin ja ajastamalla valaistusta, optimoimalla ilmanvaihtoa, asentamalla lämmönvaihtimet sekä konesalin päivityksellä. Kahvintuotannon energiankulutusta kahvikiloa kohden on onnistuttu vähentämään 17 % vuosina 2018–2019 ja tavoitteena on vähentää vielä 10 % vuoteen 2025 mennessä. Kahvin pakkausmateriaalin raaka-aineista vähintään 70 % on kasvipohjaisia, minkä vuoksi pakkauksen hiilidioksidipäästöt ovat puolta pienemmät kuin tavanomaisen kahvipakkauksen. Arvid Nordquistin Molto-espresso on kestävämpi valinta, sillä kahvin viljelystä maksetaan elämiseen riittävä palkka ja paahto- sekä pakkausprosessissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.