Mocktail-juomat

Kotimainen energiaomavaraisessa tuulivoimalla toimivassa tehtaassa valmistettu alkoholiton juoma, joka on pakattu palautettavaan kierrätysmuovipulloon.

Vastuullisuus

Pramian Mocktail-juomat ovat kestävämpiä valintoja, sillä niiden tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja veden käyttöön.

Pramian Mocktail-juomat ovat Suomessa valmistettuja alkoholittomia juomia. Kaikki tuotteen raaka-aineet ovat eurooppalaista alkuperää.

Tuote valmistetaan oman tuulivoimalan tuottamalla sähköllä, jonka ansiosta tehdas on täysin energiaomavarainen. Tuulivoima on uusiutuva energiaa, jonka käyttö vähentää päästöjä verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Tuotantotiloja lämmitetään omasta tuotannosta syntyvällä talteenotetulla hukkalämmöllä. Tuotantotilojen valaistus on toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla.

Pulloaihiotuotannossa käytetään jäähdytykseen vettä sähköllä toimivan kompressorin sijaan. Vedenkäyttöä optimoidaan kierrättämällä tiettyjen prosessien vedet useampaan kertaan. Juomien pullo on tehty kierrätetystä PET-muovista ja ne valmistetaan omassa pullotehtaassa juomatehtaan tuulivoimalla. Näin juomatehtaalle voidaan kuljettaa tyhjien pullojen sijaan kymmenkertainen määrä pullojen valmistusmateriaalia.

Tuotannon hävikki on hyvin pientä. Tuotantoon kelpaamattomat hylkypullot menevät kiertoon tytäryritykselle Pramia Plasticille. Pramian kierrätysmuovista valmistetuille PET-pulloille on myönnetty Joutsenmerkki tunnustuksena vähäisestä ympäristökuormituksesta.

Joutsenmerkki asettaa tuotannolle tarkat kriteerit ympäristökuormituksesta, kemikaalien käytöstä, päästöistä veteen ja ilmaan, energiankulutuksesta ja resurssien käytöstä.

Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen