Majoituspalvelut Keski-Suomessa

Lähimatkailupalveluita Keski-Suomessa.

Vastuullisuus

Taulun kartano majoituspalvelu on kestävämpi valinta koska paikallisten palveluiden sekä sesonkien mukaisten raaka-aineiden hyödyntäminen menussa tukee paikallistaloutta.

Taulun kartano tarjoaa majoitus-, juhla- ja kokouspalveluita Keski-Suomessa.

Taulun kartano sijaitsee Toivakan Kankaisten kylällä 35 km päässä Jyväskylästä. Majoittujat pääsevät paikalle omien kulkuneuvojen lisäksi myös julkisella liikenteellä, lähin linja-auto vie 1,5 km päähän.

Majoittujien käytössä on päätalon 14 hotellihuonetta, perhehuoneisto sekä yksi villa. Kartanon rakennukset lämmitetään maalämmöllä ja ilmavesilämpöjärjestelmällä.

Päätalon Puutarha-Spa lämpiää sähköllä, järven rannalla olevan maalaiskylpylän savusauna lämmitetään puulla ja ulkoaltaan lämmitys tapahtuu puulla.  Kartanossa käytettävä uusiutuva sähkö tuotetaan tuuli- ja vesivoimalla.

Kartanon palveluissa hyödynnetään laajasti kylän ja lähialueiden tuotteita ja palveluita ja kartanon keittiössä hyödynnetään myös järvien ja metsien riistaa. Rakennuksen vanhoja ovia ja ikkunoita kierrätetään ja käytetään esim. lämmöneristyksessä.

Jätteet lajitellaan erikseen – keräysastiat löytyvät metallille, biojätteelle, lasille, pahville, paperille ja energiajakeelle. Kartanossa järjestetään opastettuja pyörä-, luonto-, marja-, sieni-, kala- ja pilkkiretkiä, sekä opastettuja retkiä Keski-Suomen kansallispuistoihin. Majoituspalvelu kuuluu ECEAT Suomi ry:n ylläpitämään luomumatkailuverkostoon.

Yritys myös osallistuu Sustainable Travel Finland ohjelmaan ja sen tavoitteena on saada käyttöön STF-merkki. Sustainable Travel Finland ohjelma tarjoaa mukana oleville yrityksille konkreettisen kestävän matkailun työkalupakin ja jatkuvan kehittämisen mallin. Kartanon mailla on oman luontopolun alueella vapaaehtoisesti suojeltuja luontokohteita, kuten luonnonlähde ja sen ympärillä tervaleppä metsikkö, sekä Hautavuoren rinteessä vanhan metsän suojelualue.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen