Ainesosat:

Luomutrikoo (95 % luomupuuvilla, 5 % elastaani). Kutistuvuus n. 5-10 %.

Luomupuuvilla­tunikat

Kokkolassa suunnitellut ja valmistetut luomupuuvillatunikat.

Useita eri värejä ja kuoseja.

Vastuullisuus

PaaPiin luomupuuvillatunikat ovat kestävämpi valinta, sillä tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä, ja tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota hävikkiin. Tuotteita on myös helppo korjata/paikata pysyvän väripaletin ansiosta.

Materiaalit

PaaPii luomupuuvillatunikat on suunnitellaan ja valmistetaan omalla vaatetustehtaalla Kokkolassa GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Tunika on suunniteltu ajattomaksi ja monikäyttöiseksi arjen vaatteeksi ja tunikoissa käytetään pysyvää väripalettia, jolloin vaatteiden korjaus paikkapaloja käyttäen on helppoa pitkänkin ajan kuluttua. Materiaalivaihtoehtoina on sekä luomupuuvillaista joustocollegea ja luomupuuvillatrikoota, jotka neulotaan ja painetaan GOTS- ja Öko tex -sertifioidussa tehtaassa Liettuassa. Sivusaumamerkit, pesuohjelaput, logomerkit ja roikkolaput tulevat kotimaisilta toimittajilta.

Tuotteissa käytettävän puuvillan suurin tuotantomaa on Turkki, mutta puuvillaa tulee myös Intiasta ja Pakistanista. Käytettävän elastaanin tarkkaa alkuperää ei tiedetä. Suurin osa maailman elastaanista valmistetaan Kiinassa ja hiilijalanjälkilaskennassa on käytetty Kiinaa valmistusmaana. PaaPii pyrkii tarkentamaan näitä tietoja.

Hävikin ja jätteen minimointi

Hävikki on huomioitu suunnittelussa kaavoitusta myöten. PaaPii pyrkii hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti kankaansa ja he ovat suunnitelleet myös pienempiä tuotteita, joita voi asetella kaavojen väliin tai tuottaa leikkuun ylijäämäpaloista. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi vauvan tumput ja pipot. Tehtaanmyymälässä on myös myynnissä isompia ylijäämäpaloja, 2-laatuisia tuotteita ja kangasrullan loppuja. Pienempiä paloja lahjoitetaan asiakkaille esimerkiksi korjausompelua varten, hyväntekeväisyyteen (keskosvaatteiden ompeluun) sekä päiväkoteihin ja kouluihin askartelua varten. Kaikesta pienimmät palat hävitetään tällä hetkellä energiajätteeseen, mutta tulevaisuudessa PaaPii siirtyy toimittamaan jätteet Paimioon Resterin uuteen kierrätyslaitokseen.

Liettuan kangastuotannossa käytetty energia on tuotettu tuulivoimalla, aurinkovoimalla ja maalämpöpumpulla. PaaPii käyttää omassa kiinteistössään 100% uusiutuvaa energiaa. Valmiita vaatteita ei yksittäispakata muovipusseihin, vaan ne viikataan suoraan varastoon säilytyslaatikoihin, joista tilaukset kerätään asiakkaille. Tuotteet pakataan kotimaiseen FSC-sertifioituun paperipussiin, joka ei tarvitse teippiä tai täytteitä. Painatukset ja liimaukset pusseihin tehdään elintarvikekelpoisilla tuotteilla.

Vaatteiden ostajalle tarjotaan neuvontaa mm. oikean koon ostoon, jolla voidaan vähentää turhia palautuskuljetuksia. Palautukset ovat myös maksullisilla turhien ostojen ja kuljetusten minimoimiseksi. Palautuneet tuotteet laitetaan kuntotarkastuksen jälkeen takaisin myyntiin. 

Vastuullinen työnantaja

PaaPiin työntekijät saavat korkeampaa palkkaa kuin tekstiili- ja muotialan TES määrittää. Lisäksi PaaPii tarjoaa esimerkiksi kattavan työterveysvakuutuksen työntekijöille. Kaikille työntekijöille tarjotaan myös kerran kuussa puolen tunnin hieronta työajalla. Paapii toimii työllistäjänä alueella, jolla on pitkä historia tekstiiliteollisuudesta ja josta isommat vaatetehtaat ovat kaikonneet. Alueella on kuitenkin paljon osaamista vaatetuotannosta ja yritys kokee tärkeäksi säilyttää ja vaalia alueen tietotaitoa.