Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

MDF, metalli, puu, lasi,

Kierrätysohje: Puujäte

Lundia Fuuga

Vastuullisuus

Lundia Fuuga -hyllykokonaisuus on kestävämpi valinta sillä tuote on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Lundia Fuuga on moduuleista koostuva helposti muokattava kaluste. Kalusteet valmistetaan MDF-levyistä, metallista, puusta ja lasista. Päämateriaalina olevat MDF-levyt hankitaan kotimaiselta toimittajalta, mutta niiden alkuperä on eurooppalainen. Levyissä käytetään sellaista puumateriaalia, joka ei muuten tulisi hyötykäyttöön tai jota ei voida käyttää kalusteissa muulla tavalla, vaan se päätyisi esimerkiksi poltettavaksi. Levyt työstetään Suomessa, ne maalataan vesiohenteisella maalilla jonka päälle tulee joko uv-maali tai lakka. Materiaaleilla on M1-sisäilmamerkintä. Levyjen valmistuksen eri työvaiheissa Suomessa käytetään uusiutuvaa energiaa, joka on alkuperältään vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettua. Koneistuksessa syntyvä puujäte poltetaan omassa lämpökeskuksessa ja kuivaukseen tarvittava lämpö tuotetaan omassa lämpökeskuksessa.

Valmiit tuotteet pakataan käyttäen pahvia, teippiä ja muovivanteita. Kuljetukset ja paketointi on optimoitu; paketointiin käytetään mahdollisimman vähän materiaalia ja kuljetuslavat pakataan täyteen. Kuljetukset tehdään maanteitse yhteistyökumppani Hakosen toimesta. Hakosella on käytössään Ekokompassi.

Tuote on suunniteltu ja tehty kestämään sukupolvesta toiseen. Kalustetta on mahdollista korjata, osia voi vaihtaa ja tuote on mahdollista koota eri muotoon. Kestävyyden ja monipuolisesti muokattavuuden ansiosta kaluste taipuu eri elämänvaiheiden ja ihmisten tarpeisiin, jolloin ei ole tarvetta ostaa uusia kalusteita.