Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

Runko: Mänty, hyllytasojen raudat: metalli
Lisäosat (ovet, laatikot): mänty/koivuvaneri, HDF, MDF, lasi,

Kierrätysohje: Puujäte

Lundia Classic

Kotimaisesta täysipuusta valmistettu hyllykokonaisuus.

Vastuullisuus

Lundia Classic -hyllykokonaisuus on kestävämpi valinta, sillä tuote on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Materiaalit

Lundia Classic on kotimaisesta täysipuusta valmistettu muokattava hyllykokonaisuus. Hyllyn runko on valmistettu kotimaisesta PEFC-sertifioidusta männystä, hyllytason metallirauta tulee Ruotsista ja saranat sekä kiskot muualta Euroopasta. Hyllytason kannatinnastat ja tukiristikot ovat peräisin Raaseporista ja erikoisosat, kuten seinäkiinnike, jalat tai lisäosien lasi valmistetaan Riihimäellä. Hyllyn osat liimataan Kiilto Kestokol 330 -liimalla.

Valmistuksessa käytetään 44,1% fossiilista energiaa, 44,8% ydinvoimaa ja loppu uusiutuvaa energiaa.

Lundian logistiikkakeskuksen lämmöntuotantoon käytetään omaa lämpölaitosta, jossa poltetaan uusiutuvia luonnonvaroja. Tuotannossa ei synny paljoa sahausjätettä ja vanerista syntyvä hävikki päätyy puujätteeseen. Myös kakkoslaadun tuotteet päätyvät myyntiin, eli pikkuvikaisia tuotteita ei hävitetä. Tuotteet toimitetaan asiakkaille Matkahuollon kuljetuspalveluilla. Lundia on ottamassa käyttöön Ekokompassin – sopimus on jo kirjoitettu ja suunnitteluvaihe käynnistyy syyskuussa.

Lundia Classic -hyllykokonaisuutta on mahdollista korjata, osia voi vaihtaa ja tuote on mahdollista koota eri muotoon. Kestävyyden ja monipuolisen muokattavuuden ansiosta kaluste taipuu eri elämänvaiheiden ja ihmisten tarpeisiin, jolloin ei ole tarvetta ostaa uusia kalusteita.