Ainesosat:

Keräyspaperista valmistettu puukuitumassa

Lotus Luonnonystävän wc-paperi

Suomessa, FSC sertifioidusta kierrätyskuidusta valmistettu wc-paperi.

Vastuullisuus

Lotus Luonnonystävän wc-paperi on kestävämpi valinta, sillä se on valmistettu Suomessa FSC-sertifioidusta kierrätyskuidusta.

Lotus Luonnonystävän wc-paperi valmistetaan keräyspaperista valmistetusta puukuitumassasta, jonka raaka-aineet tulevat pääsääntöisesti Suomesta. Tuotteen kuituraaka-aine on FSC-sertifioitua kierrätyskuitua, joka kertoo sen hankintaketjun olevan vastuullisesti hoidettu. Kierrätysmateriaalin valkaisuun käytetään klooritonta vetyperoksidia, joka hajoaa vedeksi ja hapeksi.

Tehtaalla on energiatehokkuusjärjestelmä. Kaikki energian käyttökohteet on kartoitettu ja toimenpiteitä kulutuksen vähentämiseksi toteutetaan systemaattisesti. Tehtaalla on käytössä suljettu vedenkierto, jossa veden käyttöä vähennetään keräämällä tuotteen valmistuksessa käytetty vesi ja käsittelemällä se uudelleenkäytettäväksi. Myös tuotannossa syntyvät jäte käytetään hyväksi joko materiaaleina tai energiantuotannossa. Kuljetusvaiheessa toimituslavat pakataan mahdollisimman täyteen kuljetuksen aiheuttamien polttoainepäästöjen vähentämiseksi.

Tuotannossa on käytössä ISO 14001 -ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. ISO 14001 -standardi määrittelee resurssit, prosessit ja menetelmät, joiden avulla organisaatio pystyy noudattamaan sitä sitovia ympäristötavoitteita ja parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa.

Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin.

Tuotteelle on myönnetty Joutsenmerkki. Se tarkoittaa, että tuotannolle on asetettu kriteerit ympäristökuormituksesta, kemikaalien käytöstä, päästöistä veteen ja ilmaan, energiankulutuksesta ja resurssien käytöstä. Tuotteella on myös Avainlippu-merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu ja se työllistää ihmisiä Suomessa.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen