Ainesosat:

100% luomumerinovilla

Kierrätysohje: korjaaminen, tekstiilikierrätys, pienissä määrin kompostoiminen ilman vetoketjua

Lasten villatakki

Kauneven lasten villatakki suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitu luomumerinovilla.

Vastuullisuus

Kauneven villatakki on kestävämpi valinta, sillä sen materiaali on varmennettua, tuotannossa on kiinnitetty huomiota hävikkiin ja tuotteen suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon sen käyttöikä.

Kauneven lasten villatakki suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitu luomumerinovilla. Villan alkuperä on Etelä-Amerikka ja Etelä-Afrikka. Luomutiloilla elävät lampaat saavat laiduntaa vapaana. Keritsemisen aikana lampaita ei vahingoiteta eikä mulesing-käsittelyä käytetä, joten ne saavat elää kivutonta elämää. Keritty villa pestään, kehrätään ja värjätään Keski-Euroopassa, jonka jälkeen se kuljetetaan Suomeen meri- tai maantierahtina. Villa neulotaan määrämittaisiksi paloiksi, joista villahaalarin osat leikataan kaavojen mukaan, jolloin leikkuuylijäämä saadaan pidettyä pienenä. Ylijäämäpaloista valmistetaan pienempiä asusteita.

Villatakki on ajaton niin värien, tyylin kuin käytännön ominaisuuksien osalta. Villatakit on suunniteltu ja ne valmistetaan tuplakokoina niin, että uutta tuotetta ei tarvita heti lapsen vaatekoon kasvaessa. Villalle on tehty EXP-käsittely, mikä vähentää vaatteen nyppyyntimistä ja mahdollistaa konepesun ilman vanuttumista. Konepestävyys on saatu aikaan käsittelemällä kuitu luonnollisilla suoloilla ilman haitallisia kemikaaleja. Neulomossa ja ompelimossa käytetään vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä ja rakennukset lämmitetään vesi-ilmalämpöpumpun avulla. Kuluttaja-asiakkaalle tuotteet pakataan joko kompostoituvasta muovista valmistettuun postituspussiin tai osin kierrätyspaperista valmistettuun postituspussiin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen