Ainesosat:

100% luomumerinovilla

Kierrätysohje: korjaaminen, tekstiilikierrätys, pienissä määrin kompostoiminen

Lasten tumput

Kauneven lasten tumput suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on lastenvaatteiden leikuuylijäämää joka on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitua luomumerinovillaa.

Vastuullisuus

Kauneven lasten tumput ovat kestävämpi valinta, sillä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti tuotteen valmistuksessa hyödynnetään muun vaatevalmistuksen leikkuuylijäämämateriaalia, tuote on valmistettu uusiutuvalla energialla ja tuotannossa on kiinnitetty huomiota hävikkiin.

Kauneven lasten tumput suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on lastenvaatteiden leikuuylijäämää joka on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitua luomumerinovillaa. Villan alkuperä on Etelä-Amerikka ja Etelä-Afrikka. Luomutiloilla elävät lampaat saavat laiduntaa vapaana. Keritsemisen aikana lampaita ei vahingoiteta eikä mulesing-käsittelyä käytetä, joten ne saavat elää kivutonta elämää. Keritty villa pestään, kehrätään ja värjätään Keski-Euroopassa, jonka jälkeen se kuljetetaan Suomeen meri- tai maantierahtina.

Tumput ovat ajattomia niin värien, tyylin kuin käytännön ominaisuuksien osalta. Villalle on tehty EXP-käsittely, mikä vähentää vaatteen nyppyyntimistä ja mahdollistaa konepesun ilman vanuttumista. Konepestävyys on saatu aikaan käsittelemällä kuitu luonnollisilla suoloilla ilman haitallisia kemikaaleja. Neulomossa ja ompelimossa käytetään vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä ja rakennukset lämmitetään vesi-ilmalämpöpumpun avulla. Kuluttaja-asiakkaalle tuotteet pakataan joko kompostoituvasta muovista valmistettuun postituspussiin tai osin kierrätyspaperista valmistettuun postituspussiin.