Ainesosat:

60 % kierrätetty puuvilla / 40 % kierrätetty polyesteri

Kierrätysohje: Tekstiilikierrätys

Lasten t-paidat

Täysin kierrätetystä materiaalista valmistettu t-paita lapsille

Vastuullisuus

Pure Waste lasten t-paita on kestävämpi valinta, sillä se valmistetaan kiertotalouden periaatteiden mukaan ja valmistuksessa on erityisesti huomioitu sosiaalinen vastuullisuus.

Pure Waste lasten t-paidat valmistetaan täysin kierrätetyistä materiaaleista. Pure Waste -mallisto koostuu klassisista, monikäyttöisistä tuotteista ja eriyttämistä sukupuolitettuihin tuotteisiin pyritään välttämään. Uusia tuotteita lisätään mallistoon harvakseltaan.

Puuvilla kerätään tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä, joka muutoin päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Polyester valmistetaan käytetyistä PET-pulloista. Polyesteriä lisätään tuotteiden kestävyyden lisäämiseksi. Kierrätetty puuvillakuitu on lyhyempää kuin neitseellinen puuvillakuitu ja lisäämällä sekaan pitkää polyesterkuitua tuotteen kestävyys paranee. Lankoja ja kankaita ei värjätä vaan lopputulos määräytyy alkuperäisen puuvillamateriaalin mukaan. Pure Waste tekee jatkuvasti kehitystyötä uusien kuitujen kanssa, jotta mineraaliöljypohjaisista materiaaleista voitaisiin luopua. Leikkuujätteet tulevat laitoksilta, jotka noudattavat REACH-säädäntöä, eli kankaissa ei ole ihmiselle haitallisia kemikaaleja.

Puuvillan kierrätys sekä lähes kaikki tuotteet valmistetaan Intiassa, Pure Wasten kanssa pitkään yhteistyötä tehneessä laitoksessa, jolla on osittain sama omistus kuin Pure Wastella. Pure Waste on ollut mukana suunnittelemassa tehdasta ja sen rakennuksessa ja toiminnassa on otettu erityisesti huomioon energiatehokkuus: 90% käytettävästä energiasta on tuulivoimaa ja tehtaaseen asennettiin aurinkovoimala vuonna 2021. Alihankkijoille on laadittu eettinen ohjeisto, joka tarkastetaan vuosittain. Intian tehtaassa noudatetaan kansainvälisiä lakeja, vähimmäisikä työntekijöille on 18-vuotta ja heille maksetaan elämiseen riittävä palkka joka ylittää vähimmäispalkan. Työpäivän pituus on 9 tuntia sisältäen lounastauon sekä kaksi lyhyempää taukoa. Tehtaan katto on eristetty, mutta kuumempina päivinä työntekijöillä on useampia taukoja lämpötilan noustessa. Työnantaja maksaa lainmukaiset sosiaalimaksut ja työntekijöille on järjestetty terveydenhoito läheisessä yksityisessä sairaalassa. Tehtaassa vieraillaan 4-5 kertaa vuodessa.

Tuotteet tuodaan Suomeen meriteitse sekä pikakuljetukset lentorahtina. Lentorahdin määrää pyritään pienentämään aktiivisesti. Rahtausta varten tuotteet pakataan isommissa erissä muovipusseihin sekä pahvilaatikoihin, jotka kierrätetään tuotteiden saavuttua Suomeen. Tuotteille annetaan hoito-ohjeet ja käytetyt Pure Waste -tekstiilit voi palauttaa takaisin yritykselle. Palautettua tekstiiliä käytetään tuotekehitykseen, jossa etsitään tuotteille uusia käyttötarkoituksia kuten komposiitin valmistus.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen