Ainesosat:

100% luomumerinovilla

Kierrätysohje: korjaaminen, tekstiilikierrätys, pienissä määrin kompostoiminen

Lasten kauluri

Kauneven lasten kauluri suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on Kauneven valmistettujen vaatteiden leikuuylijäämä jonka materiaali on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitua luomumerinovillaa.

Vastuullisuus

Kauneven lasten kauluri on kestävämpi valinta, sillä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti tuotteen valmistuksessa hyödynnetään muun vaatevalmistuksen leikkuuylijäämämateriaalia, tuote on valmistettu uusiutuvalla energialla ja tuotannossa on kiinnitetty huomiota hävikkiin.

Kauneven lasten kauluri suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Materiaalina on Kauneven valmistettujen vaatteiden leikuuylijäämä jonka materiaali on GOTS- ja BLUESIGN-sertifioitua luomumerinovillaa. Villan alkuperä on Etelä-Amerikka ja Etelä-Afrikka. Luomutiloilla elävät lampaat saavat laiduntaa vapaana. Keritsemisen aikana lampaita ei vahingoiteta eikä mulesing-käsittelyä käytetä, joten ne saavat elää kivutonta elämää. Keritty villa pestään, kehrätään ja värjätään Keski-Euroopassa, jonka jälkeen se kuljetetaan Suomeen meri- tai maantierahtina.

Kauluri on ajaton niin värien, tyylin kuin käytännön ominaisuuksien osalta. Villalle on tehty EXP-käsittely, mikä vähentää vaatteen nyppyyntimistä ja mahdollistaa konepesun ilman vanuttumista. Konepestävyys on saatu aikaan käsittelemällä kuitu luonnollisilla suoloilla ilman haitallisia kemikaaleja. Neulomossa ja ompelimossa käytetään vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä ja rakennukset lämmitetään vesi-ilmalämpöpumpun avulla. Kuluttaja-asiakkaalle tuotteet pakataan joko kompostoituvasta muovista valmistettuun postituspussiin tai osin kierrätyspaperista valmistettuun postituspussiin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen