Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , , ,

Lähiruokaa tarjoava ravintola

Vastuullisuus

Ravintola Harmooni on kestävämpi valinta koska paikallisten, sesonkien mukaisten raaka-aineiden hyödyntäminen menussa vähentää raaka-aineiden kuljetuksen hiilidioksidipäästöjä ja tukee paikallistaloutta.

Ravintola Harmooni on 1910 valmistuneessa Harmoonitehtaan talossa toimiva, sesonginmukaista lähiruokaa tarjoava à la carte – ja tilausravintola.

Ravintola sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa ja on helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä. Rakennuksen lämmityksessä käytetään omalta tontilta saatavaa maalämpöä ja käytössä on lisäksi ilmalämpöpumppuja. Kartanossa käytettävä uusiutuva sähkö tuotetaan tuuli- ja vesivoimalla.

Taulun Kartanon rakennus on maakunnallinen suojelukohde ja sen kunnostuksessa on käytetty perinteisiä luonnollisia öljymaaleja ja museoviraston suosittelemia entisöintimenetelmiä. Tilojen sisutuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi vanhoja ikkunoita, ovia ja lattiaa on kierrätetty ja Kellariravintolan pöydät on tehty alkuperäisestä Harmoonitehtaan puulattiasta.

Ravintolan menu mukautuu raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan. Kasvis- ja vegaanimenut ovat saatavilla ennakkoon tilaamalla. Ravintolan viinit ovat vegaanisia. Raaka-aineet hankitaan paikallisilta toimijoilta ja yrityksellä on laaja lähituottajaverkosto jossa mukana on myös luomuviljelijöitä ja luomutilojen pitäjiä. Palvelussa hyödynnetään myös riistaa ja metsän antimia kuten sieniä ja marjoja. Suunnitteluprosessissa pyritään hyödyntämään raaka-aineet mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, jotta hävikkiä voidaan minimoida.

Jätteet lajitellaan erikseen – keräysastiat löytyvät metallille, biojätteelle, lasille, pahville, paperille ja energiajakeelle. Ravintolassa käytetään kotimaisia ja Joutsenmerkittyjä siivousaineita, jotka eivät saa olla biokertyviä. Palvelu kuuluu ECEAT Suomi ry:n ylläpitämään luomumatkailuverkostoon.

Yritys myös osallistuu Sustainable Travel Finland ohjelmaan ja sen tavoitteena on saada käyttöön STF-merkki. Sustainable Travel Finland ohjelma tarjoaa mukana oleville yrityksille konkreettisen kestävän matkailun työkalupakin ja jatkuvan kehittämisen mallin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen