Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Kunnostetut iPhonet

Käytettyjen älypuhelimien osto- ja myyntipalvelu

Vastuullisuus

Swappien tehdashuolletut älypuhelimet ovat kestävämpi valinta koska Swappie hyödyntää kiertotaloutta liiketoiminnassaan pidentämällä puhelimen elinkaarta kolmella tavalla: uudelleenkäytössä, uudelleenkunnostuksessa ja kierrätyksessä. Käytettynä ostetun puhelimen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin uutena ostetun, sillä merkittävä osa älypuhelimien aiheuttamasta ympäristökuormituksesta syntyy laitteen valmistuksen yhteydessä.

Älypuhelimien uusiokäyttö

Swappie ostaa, huoltaa ja myy käytettyjä iPhone-älypuhelimia. Yritys pyrkii lisäämään tietoisuutta käytettyjen puhelimien olemassaolosta, kiertotalouden mahdollisuuksista ja kasvattaa puhelimien kierrätysprosentin tämän hetkisestä alle 15%:stä suuremmaksi. Vuonna 2020 Swappie möi satoja tuhansia kunnostettuja puhelimia. Swappielta ostetuille puhelimille myönnetään kattava 12 kuukauden takuu.

Ostettavat puhelimet kulkeutuvat myyjältä Postin palveluilla Swappien toimipisteisiin Suomessa ja Virossa, joissa puhelimet kuntotarkastetaan ja kunnostetaan ammattitaidolla. Puhelimen voi myös viedä Swappien liikkeisiin Suomessa. Korjausta vaativat puhelimet kunnostetaan käyttäen muun muassa muista puhelimista ylijääneitä kierrätettyjä varaosia. Korjauskelvottomista puhelimista kerätään käyttökelpoiset varaosat talteen. Käyttökelvottomat osat, joita ei voi hyödyntää varaosina puhelimien korjaamisessa, menevät SER-kierrätykseen ISO 14001 -sertifioidun yhteistyökumppanin palveluita hyödyntäen. Erittäin hyväkuntoiset puhelimet menevät suoraan uudelleenkäyttöön. Kuljetuksissa käytetään DHL:n, BRINGin ja Postin palveluja ja logistiikkatoiminnoissa hyödynnetään maantiekuljetusta.