Superseitan pizza

Vastuullisuus

Kotipizzan Superseitan-pizza on kestävämpi valinta, sillä se tuotetaan kotimaisella uusiutuvalla energialla ja se tarjoaa kokonaan kasvisperäisen vaihtoehdon ravintolaruokailuun.

Kotipizzan Superseitan on täysin vegaaninen, tilauksesta ravintolassa valmistettava pizza. Pizzan pohja on valmistettu Alankomaissa, tomaattikastike on peräisin Portugalista ja banaanichili Meksikosta. Pizzassa käytettävä valkosipulimajoneesi sekä juustovalmiste on valmistettu Suomessa. Pizzassa käytettävä kotimainen seitan tuotetaan biokaasulla.

Kotipizzan ruokalistalla on runsaasti kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Kausipizzoista tehdään myös yleensä kasvis- tai vegaaninen versio. Yli viidesosa asiakkaiden tilaamista kausipizzoista on kasvis- tai vegaaniversioita.

Raaka-aineet saapuvat Kotipizza-ravintoloihin ketjun omalta hankintayritykseltä ja kotimaisilta maahantuojilta. Tavarantoimittajat auditoidaan laadun varmistamiseksi. Auditoinneissa tarkistetaan muun muassa toimintaperiaatteiden toteutuminen sekä, kuinka hyvin kumppaneille asetettu Code of Conduct eli eettinen ohjeisto toteutuu. Ohjeisto koskee liiketoiminnan eettisyyttä, ihmisoikeuksien kunnioittamista ja tasa-arvoisuuden toteutumista sekä ympäristönsuojelua.

Vuodesta 2021 alkaen Kotipizza-ravintoloissa on käytetty kotimaista tuulivoimaa, minkä ansiosta hiilidioksidipäästöjä on pystytty vähentämään yli 4000 tonnia. Kotipizzan oma tuulivoimala valmistuu vuoden 2022 alussa Etelä-Pohjanmaan Kurikkaan ja sen tuottama sähkö tulee kattamaan koko ketjun tarpeet. Kotipizza on aktiivisesti kasvattanut sähkö- ja kaasuautojen määrää yrityksen kuljetuskalustossa. Myös kotiin kuljetettavat pizzat lämpimänä pitävä pizza-autojen lämpölaatikko toimii sähköllä. Kuljetuksia ja noutoja varten pizzat pakataan FSC-sertifioituihin pahvipakkauksiin.

Hävikin minimoimiseksi ravintoloissa on käytössä digitaalinen varastonhallintajärjestelmä. Sen tarkoitus on estää hävikin syntyä varastoinnissa sekä auttaa suunnittelemaan ravintoloiden tulevia raaka-ainetilauksia tehokkaasti. Jos hävikkituotteita syntyy vahingossa, ne myydään eteenpäin hävikkiruokasovelluksen avulla. ResQ-applikaation ansiosta Kotipizza on onnistunut pienentämään 75 prosenttia ruokahävikistään ja vuoden 2021 aikana pelastanut 21 900 pizzaa. Ravintoloissa panostetaan oikeanlaisiin säilytys- ja kylmätiloihin ja niiden valvontaan, mikä myös vähentää hävikkiä.

Kotipizza-ravintolat työllistävät paljon nuoria ja maahanmuuttajia. Kotipizza-yrittäjät panostavat henkilöstönsä koulutukseen ja tarjoavat heille mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Kotipizzan kautta pystyy myös suorittamaan ammattitutkinnon. Myös työntekijöiden vaatemallistossa on huomioitu kestävyys. Esimerkiksi t-paidat on valmistettu 100 % kierrätetyistä materiaaleista.