Pakkauskoot: XS – XXL
Ainesosat:

Öko-Tex 100 sertifioitu pellava,
GOTS sertifioitu alpakan villa.

Kotimaiset huivit

Kotimaiset huivit. Useita värivaihtoehtoja.

Vastuullisuus

Pirita Design huivi on kestävämpi valinta sillä se on tehty kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi hävikkiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Pellavan viljely parantaa maata ja sillä on positiivisia vaikutuksia ekosysteemin monimuotoisuudelle.

Pirita Designin huivit valmistetaan Sodankylässä. Materiaaleina käytetään italialaista Öko-tex 100 sertifioitua pellavalankaa tai GOTS sertifioitua alpakan luomuvillaa. Villa tulee Perusta, jossa alpakat laiduntavat vuoristossa puolivillinä kotimaisen poron tapaan ja laumat kootaan yhteen kerintää varten kerran vuodessa. Alpakanvillan GOTS sertifikaatti takaa että eläinten ja työntekijöiden hyvinvointiin on kiinnitetty huomiota, sekä määrittää korkeatasoisia ympäristökriteereitä koko tekstiilituotannon tuotanto- ja toimitusketjulle. Alpakan villasta tuotetuilla vaatteilla on pitkä elinkaari, sillä villa on kestävää, sillä on hyvä lämpöarvo ja se hylkii likaa, minkä vuoksi se ei tarvitse jatkuvia pesuja.

Pellava kasvatetaan ilman keinokastelua geenimanipuloimattomista siemenistä. Pellava parantaa viljelysmaata ja sillä on positiivisia vaikutuksia biologiseen monimuotoisuuteen. Sitä käytetäänkin myös väliviljelykasvina muun viljelyn välillä. Pellava värjätään Suomessa.

Langan valmistaja on aloittanut aurinkoenergian käytön langan valmistuksessa ja sitoutunut vastuullisuuden kehittämiseen. Hävikkiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Kaikki neuleet neulotaan muotoon ja ainoastaan pääntie leikataan. Leikattu hukkapala käytetään nappien päällystykseen. Pirita Designin suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa huomioidaan ajattomuus ja kestävyys, tuotteelle pyritään saamaan mahdollisimman pitkä elinkaari.