Categories , Vastuullisuuden avainsanat: ,

Kotimaiset herkkusienet

Suomessa kasvatetut herkkusienet

Vastuullisuus

Champ-herkkusienet ovat kestävämpi valinta, sillä ne ovat kotimaista lähiruokaa, jonka tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen.

Champ-herkkusienet ovat kotimaisia valkoisia ja ruskeita herkkusieniä. Sienirihmastot on hankittu Euroopasta. Sienten kasvatus tapahtuu kerrosviljelynä pimeissä kasvatushuoneissa.

Kasvatushuoneissa käytettävä energia on tuotettu vesivoimalla. Sähkönkulutusta on onnistuttu pienentämään energiatehokkuutta lisäämällä sekä uusiutuvaan energiaan siirtymällä 85% vuodesta 2019.

Herkkusienien kasvualusta tehdään sopimusviljelijöiden oljista. Yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty alusta palautuu takaisin lähialueen pelloille maanparannusaineeksi. Kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita. Pakkausrasiat ovat rPET-materiaalia. Uusiomuovin valmistuksessa hyödynnetään mm. kierrätettyjä muovipulloja. Tuotannosta syntynyt jäte lajitellaan ja kuljetuksesta jätelaitokselle vastaa paikalliset jäteyhtiöt. Champ on mukana Suomen Pakkauskierrätys Ringissä, joka ylläpitää kotitalouksille lajitteluun tarkoitettuja Rinki ekopisteitä. Champ herkkusienille on myönnetty myös Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen