Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , , ,

Konetiskitabletit

Kotimainen, myrkytön ja hajusteeton konetiskiaine.

Vastuullisuus

Ecokoti® Konetiskitabletti on kestävämpi valinta, sillä myrkytön ja biohajoava pesuaine keventää kemikaalikuormaa sekä säästää vesistöjä ja luontoa.

Raaka-aineet

Ecokoti® Konetiskitabletti on kotimainen, myrkytön ja hajusteeton konetiskiaine, joka valmistetaan täysin biohajoavista raaka-aineista. Raaka-aineet ovat peräisin Kiinasta, Saksasta, Espanjasta, Puolasta sekä Ranskasta. Tuotteessa käytettävä väkiviinaetikka tulee Heinävedeltä. Raaka-aineet kuljetetaan pesuainetehtaalle maanteitse DB Schenkerin ja Postin palveluja käyttäen suurissa määrissä, jotta kuljetuksista aiheutuva hiilijalanjälki pysyisi maltillisena. 

Tuotantoprosessi vaatii todella vähän vettä, jota käytetään ainoastaan valmistusvälineiden pesuun. 90 % tuotannosta tehdään käsityönä ja siitä syntyvä hävikki on lähes olematon. Tabletin puristamisen yhteydessä syntyvä vähäinen hävikki käytetään tuotantotilan ja astioiden pesuun.

Pakkaus ja kuljetus

Konetiskitabletit pakataan lasitölkkeihin joissa metallikansi ja saatavilla on myös täyttö- ja testipakkaukset, jotka pakataan paperipussiin. Lasitölkit valmistetaan Italiassa ja paperipussit valmistetaan Suomessa.

Tilausten kuljetuksessa käytetään raaka-aineiden pakkauksena käytettyä kierrätyspahvia ja lähetykset toimitetaan asiakkaille niin ikään DB Schenkerin ja Postin palveluja hyödyntäen. Kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä ja itse tuote hajoaa luonnossa.