Pakkauskoot: 100g
Ainesosat:

Sisältö:

Luomu palasaippua, 100g

AINESOSAT:

INCI: Sodium cocoate*, Sodium shea butterate*, Glycerin*, Aqua**, Saccharomyces / Xylinum / Black tea ferment*, Sesamum
indicum seed oil*, Lavandula hybrida flower oil*, Citrus sinensis peel oil expressed*, Rosmarinus officinalis leaf extract*, Helianthus
annuus seed oil*, Limonene***, Linalool***

*Certified organic ingredient **Ecocert or COSMOS approved ingredient ***From natural essential oil

Kombucha-saippuat

Laadukas luomusaippua on valmistettu kylmämenetelmällä sheavoista, kookos- ja seesamiöljyistä, eteerisistä öljyistä sekä fermentoidusta scoby-kasvustosta. Luomukombuchasaippuoiden tuoksuina ovat Teepuu, Appelsiini-Laventeli sekä Hamppu.

Vastuullisuus

The Good Guys x Flow Cosmetics -kombuchasaippuat ovat kestävämpi valinta, koska saippuan valmistuksessa käytetyt sertifioidut luomuraaka-aineet tukevat niitä tuotettavien paikallisten ihmisten työllistymistä ja hyvinvointia. Käytöstä poistettujen scobyjen hyödyntäminen saippuan raaka-aineena perustuu kiertotalouden periaatteelle.

Kombuchasaippuat ovat kylmämenetelmällä luomulaatuisesta sheavoista, kookos- ja seesamiöljyistä, luomulaatuisista eteerisistä öljyistä ja fermentoidusta scoby-kasvustosta valmistettuja saippuoita. Luomukombuchasaippuoiden tuoksuina ovat Teepuu, Appelsiini-Laventeli sekä Hamppu.

Jäljitettävät raaka-aineet
Saippuoiden valmistuksessa käytetty sheavoi on luonnonmukaisin menetelmin kasvatettua ja Cosmos Organic -sertifioitua. Sheavoi tuotetaan käsityönä Burkina Fasossa ja Ghanassa, joissa se työllistää paikallisia naisia ja takaa palkkatuloja 7000 paikalliselle perheelle varmalla pohjapalkalla. Työntekijöille maksetaan vuodessa 13 kuukauden palkka ja työnantajalla on käytössä työterveyden ja -turvallisuuden seuranta ja henkilökunnalla on pääsy terveydenhuoltoon.
Saippuoissa käytetty kookosöljy on luomutuotantoa ja sillä on Reilun kaupan sertifiointi. Kookosöljy on peräisin Filippiineiltä ja Indonesiasta. Filippiineillä kookosöljyn tuotanto työllistää 2500 ja Indonesiassa 400 paikallista viljelijää, jotka kasvattavat kookosta perinteisin luomutuotantomenetelmin. Reilu kauppa takaa tuottajille takuuhinnan sekä Reilun kaupan lisän, jolla yhteisö voi kehittää tuotantoa, koulutusta tai muuta tarpeelliseksi katsomaansa asiaa. Cosmos Organic -sertifioitu seesamiöljy on peräisin Meksikosta ja myös se on luonnonmukaisesti viljeltyä.
Saippuan valmistuksessa käytetään The Good Guysin tuotannosta poistettuja/eläköityneitä juomien valmistuksessa käytettyjä scobyja eli pitkään fermentoitua kombuchakasvustoa, joka päätyisi muuten biojätteeksi.
Lipeä-vesiseos on kotimaista. Eteeriset öljyt ovat luomulaatuisia ja tulevat Australiasta, Ranskasta, Sri Lankasta, Unkarista sekä Marokosta. Teepuusaippuassa oleva vihreä savi on luomulaatuista ja peräisin Italiasta. Hamppusaippuan rasul-savi on marokkolaista. Raaka-aineet kuljetetaan Flow Cosmeticsille maateitse.
Valmistus ja toimitus
Saippuat valmistetaan suurkeittiöpadoissa, joissa sulaan kasviöljyyn sekoitetaan lipeää, mikä käynnistää saippuoitumisreaktion. Saippuamassa kaadetaan muotteihin ja puretaan muoteista seuraavana päivänä, jonka jälkeen se saa kuivua ja kypsyä vähintään kaksi viikkoa ennen käyttöä. Tuotanto tapahtuu käyttäen uusiutuvaa tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa.
Valmiit tuotteet pakataan Suomessa valmistettuihin FSC-sertifioituihin kartonkirasioihin. The Good Guysin verkkokaupasta hankittaessa tuotteet toimitetaan Posti Green-palvelulla tai DBSchenkerin noutopistepakettina.