Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Pakkauskoot: pullo 0,33 l, 0,5 l ja 1,5 l sekä tölkki 0,33 l
Ainesosat: lähdevesi, hiilidioksidi, natriumsitraatti, magnesiumkloridi, kaliumbikarbonaatti, kalsiumkloridi (maustetuissa vichyissä luontaiset aromit)
Kierrätysohje: Kaikki pullomme ovat pantillisia ja tulee palauttaa pullonpalautusautomaattiin.

Villi Vichyt

Kotimaiset Pohjanmaalla valmistetut vichyt.

Tuoteperheeseen kuuluvat Villi Vahva Vichy, Villi Vichy sitruuna-katajanmarja ja Villi Vichy puutarhamarjat. Villi Vahvan Vichyn suolapitoisuus on kolminkertainen perinteiseen vichyyn verrattuna.

Vastuullisuus

Villi Vichyt ovat kestävämpi valinta sillä niiden tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen.

Villi Vichyt valmistetaan Pohjanmaalla. Pääraaka-aineena on Multilan lähteen vesi. Muut raaka-aineet hankitaan elintarviketurvallisuussertifioiduilta (GFSI) valmistajilta Euroopasta ja Euroopan ulkopuolelta. Toimittajavalinnassa painotetaan vahvasti vastuullisuutta, ympäristötietoisuutta ja kestävää kehitystä ja valmistajille asetettuja vaatimuksia arvioidaan vuosittain. Villi Vichyjen valmistukseen käytetään kokonaan kotimaisella tuulivoimalla tuotettua EKOenergiaa. Lisäksi molemmilla tehtailla on käytössä aurinkopaneelit ja Lestijärvellä sijaitsevan tehtaan automaattivarasto toimii täysin aurinkoenergian avulla. Tehtaan tuotannossa syntyvä hukkalämpö varastoidaan maaperään ja hyödynnetään rakennusten lämmityksessä yhdessä puupelletin kanssa. Koko tuotantoketjun hiilijalanjälki lasketaan vuosittain ja sitä pyritään aktiivisesti pienentämään. Juomien pullot valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista. Lisäksi juomia pakataan alumiinitölkkeihin, joiden materiaali pystytään hyödyntämään uudelleen sataprosenttisesti ja käytännössä loputtoman määrän kertoja. Pullojen valmistuksesta syntyvien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan vain noin 30 % uudesta muovista valmistetun pullon päästöistä. Pakkausmateriaalien käyttöä on myös vähennetty muotoilemalla pulloja uudelleen, esimerkiksi lyhentämällä kaulaa ja madaltamalla korkkia. Tuotteet kuljetetaan niin, että ne toimitetaan tukuille täysinä kuormina, jolloin yhden tuotteen kuljetuksen hiilijalanjälki pienenee. Tuotannosta syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään investoimalla päästöjä vastaava summa Gold Standard -sertifioituihin energiahankkeisiin joilla edistetään päästötöntä energiantuotantoa kehittyvissä maissa.