Käytettyjen tavaroiden verkkokauppa

Ilmainen käytettyjen tavaroiden verkkokauppa

Vastuullisuus

Vähänkäytetty.fi -palvelu on kestävämpi valinta sillä palvelu toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Pidentämällä tuotteen elinkaarta saadaan siihen valmistusvaiheessa sidotut resurssit pysymään kierrossa pidempään, jolloin luonnonvaroja säästyy.

Palvelun perusidea

Vähänkäytetty.fi on ilmainen käytettyjen tavaroiden verkkokauppa, joka tarjoaa kuluttajille alustan sekä palvelua käytettyjen tavaroiden kaupankäyntiin. Sivuston kautta voi ostaa tuotteita yhdellä kertaa usealta eri myyjältä ja lähetykset toimitetaan yhtenä toimituksena. Vähänkäytetty.fi toimii kansainvälisesti 13 maassa ja valikoiman keskusvarasto sijaitsee Tallinnassa. Käytettyjen tavaroiden myyjä postittaa tuotteensa keskusvarastolle, jossa ne pakataan ostajalle kun tuote on myyty sivustolla. Tuotteet arvioidaan digitaalisesti ennen myyntiin lähettämistä, jotta myyntiin kelpaamattomia tuotteita ei kuljeteta turhaan.

Pakkaus ja kuljetus

Tuotteiden pakkausmateriaalina käytetään pääasiassa kierrätettyjä pahvipakkauksia. Mikäli kierrätettyä materiaalia ei ole saatavilla, käytetään pakkaukseen uusia pahvilaatikoita ja pienempien lähetysten pakkaukseen muovipusseja. Kaikki myytävät tuotteet kuljetetaan varaston ja asiakkaiden välillä maantierahdilla. Suomessa logistiikassa käytetään Postin, Matkahuollon ja Budbeen palveluja. Muualla Euroopassa logistiikan hoitaa DHL. Asiakkaille ei tarjota ilmaisia palautuksia, mikä vähentää tuotteiden turhaa kuljettamista edestakaisin. Suomessa tarjolla myös Myy helposti -palvelu, jolloin alihankkijana toimiva “kirppismestari” hinnoittelee tuotteet myyjän puolesta.

Myymättömät tuotteet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen tai laitetaan kierrätykseen. Asiakkaalla on myös mahdollisuus lunastaa myymättä jääneet tuotteet takaisin. Vähänkäytetty.fi selvittää parhaillaan myymättömien tuotteiden ja käyttökelvottomien tekstiilikuitujen jatkojalostamisen mahdollisuutta kierrätyksen tehostamiseksi.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen