KAUKO weekender

Käsityönä Suomessa valmistettu viikonloppulaukku.

Vastuullisuus

MUUTE:n KAUKO-viikonloppulaukku on kestävämpi valinta, koska sen valmistus perustuu kiertotalouden periaatteelle. Viikonloppulaukun valmistuksessa hyödynnetään materiaaleja, jotka päätyisivät muuten energiajätteeksi tai kaatopaikalle. Tuote valmistetaan tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny.

MUUTE:n KAUKO weekender on Suomessa käsityönä ylijäämätekstiileistä valmistettu laukku. Laukun päällikangas on Suomessa valmistettua armeijan ylijäämäkangasta, vuorikangas teollisuuden ylijäämää sekä muita kierrätystekstiilejä. Kantokahvojen nahkapidike ja muut nahkaosat on tehty ylijäämänahasta. Metalliosat hankitaan saksalaiselta tukkumyyjältä.

Laukut leikataan, ommellaan ja silitetään käsin työhuoneella, jossa on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö. Ne valmistetaan täysin käsityönä piensarjoina ja tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny. Valmistuksesta syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään osin laukkujen sisäpuolella rakenteiden vahvikkeena, loput päätyvät paikallisten koulujen, käsityöharrastajien sekä toisen paikallisen käsityöyrittäjän käyttöön.

Valmiit tuotteet pakataan voimapaperiin ja postitetaan asiakkaille uudelleen käytettävässä RePack-pakkauksessa. Paketit toimitetaan kävellen tai pyörällä Postiin, josta ne toimitetaan asiakkaalle Posti Green -palvelulla. Kuluneille tuotteille on tarjolla korjauspalveluita, joiden avulla tuotteiden elinkaarta voidaan pidentää. Kun laukku lopulta tulee elinkaarensa päähän, sen metalliosat voi lajitella metallinkierrätykseen, pohjavahvikkeen sekajätteeseen ja loppuosan laukusta tekstiilien kierrätyspisteeseen.Käsityönä Suomessa valmistettu viikonloppulaukku.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen