Pakkauskoot: 100g
Ainesosat:

100% suomalainen villa

Kierrätysohje: langasta valmistettu työ voidaan purkaa ja valmistaa uudeksi tuotteeksi, biohajoava, voidaan hävittää kompostoimalla

Karstalangat

Suomenlampaan villasta kehrätyt langat

Vastuullisuus

Pirtin Kehräämön karstalanka on kestävämpi valinta, sillä se valmistetaan materiaalista, joka muutoin suurimmaksi osaksi päätyisi jätteeksi. Lisäksi kehräämössä on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen.

Pirtin Kehräämö on Suomen suurin kotimaisen lampaanvillan jatkojalostaja. Pirtin Kehräämön karstalanka kehrätään Hiirolassa kotimaisesta lampaanvillasta, joka ostetaan suoraan lammastiloilta ympäri maata. Raakavillasta suurin osa pestään Englannissa, sillä riittävän suurta villan pesupalvelua ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa. Loput villasta pestään paikan päällä kehräämössä matalassa lämpötilassa, maalämmöllä ja vesivoimalla tuotetulla energialla. Myös kehruussa käytetään vesisähköä ja itse kehräämö lämpiää maalämmöllä. 

Villojen väreistä kahdeksan saadaan sekoittamalla villan luonnollisia värejä ja loput vaihtoehdot värjäytetään alihankkijalla Suomessa. Käytetyt värit täyttävät EU:n REACH-lainsäädännön vaatimukset. Langoille ei tehdä ihmisille ja luonnolle haitallista koinsuojauskäsittelyä. Langoissa on paperinen vyöte ja ne pakataan kierrätettäviin paperipusseihin kuljetusta varten.