Kampaamopalvelut

Ekokampaamopalvelut Helsingissä ja Lahdessa

Vastuullisuus

Ekokampaamo Piparminttu on kestävämpi valinta, sillä palvelua tuotettaessa on otettu huomioon vastuullisuus kokonaisvaltaisesti.

100 % ekologiset kampaamopalvelut

Ekokampaamo Piparminttu tarjoaa ekokampaamopalveluita kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Ekokampaamon yhteydessä toimii myös verkkokauppa, josta löytyy sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja zero waste -tuotteita. Kampaamot sijaitsevat Lahden ja Helsingin keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja julkisten kulkuneuvojen saavutettavissa.

Kampaamot on sisustettu pääosin kierrätetyillä huonekaluilla. Kampaamoissa ei tehdä hybridimallisesti töitä eli yritys tarjoaa vain ekokampaamopalveluita eikä tarjoa esimerkiksi synteettisiä värejä. Luopumalla synteettisistä kampaamopalveluista, asiakas voi keventää omaa sekä ympäristön kemikaalikuormaa. 

Ekokampaamon kampaajien käyttämät kaikki tuotteet ovat biohajoavia. Käytössä olevat kasvivärit ovat Ecocert-sertifioituja (Radico) ja peräisin Intiasta joiden lisäksi käytössä on myös Ekopharman kasvijauheet joihin on lisätty kotimaisia yrttejä. Kampaamon merilevä tulee Kanadasta, missä se on poimittu meren puhdistamisen yhteydessä. Ecocert-sertifioidut savet tulevat pääasiassa Ranskasta.

Resurssien säästäminen

Asiakaskäytössä olevat pyyhkeet, kapat, raitalaput ja hanskat pestään pesukoneessa 30 asteessa muun pyykin joukossa, ilmakuivataan ja käytetään uudelleen. Pyykinpesussa ja siivouksessa käytetään ympäristömerkein merkittyjä tuotteita. Ekokampaamossa käytetään kokonaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Kampaamon jätteet kierrätetään ja hiusjäte toimitetaan Hiukka hyvä -hiuskeräykseen, jossa siitä tehdään hiusmattoja petrokemian tuotteiden poistamiseksi vesistöistä.

Kampaamotilan ilmanvaihto on painovoimainen ja valaistuksessa käytetään led-valoja. Kampaamo lämpiää kaukolämmöllä taloyhtiön puolesta. Hiusten värjäyksessä lisälämpönä käytetään talvisin lämmitettävää kauratyynyä sähköisen säteilijän sijaan. Kampaamo säästää paperia lähettämällä kuitit asiakkaille sähköisesti. 

Asiakkaille tarjoillaan Fair trade- ja luomumerkittyjä kahvi- ja teelaatuja. Lahden toimipiste tekee yhteistyötä Setan kanssa eikä palveluiden hintoja ole sukupuolitettu. Kampaamon ulosmyyntituotteiden taustalla on esimerkiksi luomuviljely ja naisyrittäjien tukeminen.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen