Junaloma

Lomamatkat junalla

Vastuullisuus

VR:n junaliikenne on kestävämpi valinta sillä sen päästöt ilmakehään ovat huomattavasti pienemmät kuin muut fossiilisia polttoaineita käyttävien kulkuvälineiden.

VR:n junaliikenne kulkee 95 prosenttisesti uusiutuvalla, vesivoimalla tuotetulla energialla joten sen päästöt ilmakehään ovat huomattavasti pienemmät kuin muun liikennesektorin, joka on riippuvainen fossiilisista polttoaineista. Sähköistämättömän verkko-osuuden liikennöinti on kompensoitu sisältäen myös käyttövoiman tuotannosta aiheutuneet kasvihuonepäästöt.Kalustoa huolletaan ja kunnostetaan käyttöiän pidentämiseksi sekä uuteen käyttöön sopivaksi. Käytöstä poistuvat materiaalit hyödynnetään tai kierrätetään. Uuden kaluston hankinnassa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Uudet sähköveturit pystyvät ottamaan talteen jarrutuksista vapautuvan energian ja syöttämään sen takaisin sähköverkkoon.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen