Ainesosat:

Tekstiili, nahka, kumi, pahvi, muovi, metalli

Kierrätysohje: Sekajäte/energiajae

Naisten avokkaat

Käsityönä valmistetut naisten avokkaat.  Mallistoon kuuluu Angelica, Elina ja Ruth -kengät.

Vastuullisuus

Kenkiks naisten avokkaat ovat kestävämpi valinta, sillä ne on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä. Lisäksi niiden valmistuksessa noudatetaan pitkälti kiertotalouden periaatteita.

Kenkiks naisten avokkaat on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Suomessa. Kenkien päämateriaali on kierrätys- tai ylijäämätekstiili, joka hankitaan tekstiilin kierrätysmyymälöistä, kirpputoreilta, sekä esimerkiksi verhoilijoilta, joilta jää materiaalia yli tarpeen. Kalusteiden ylijäämämateriaali on erityisen kulutuksenkestävää myös jalkineissa. Kenkien kärjessä ja kannassa käytetään muun jalkineteollisuuden ylijäämänahkaa, sillä kärki ja kanta vaativat enemmän kosteudenkestoa.

Pohjakomponentit ovat lopettaneiden kenkätehtaiden jäämistöä. Nauharenkaat, osa kappimateriaaleista, nauhoista ja langoista hankitaan uutena. Liimat joilla kengät kootaan ovat kotimaisia Kiillon liimoja. Jokainen kenkäpari on uniikki, jolloin myös pienet materiaalierät voidaan käyttää. Riittävän suurina paloina oleva ylijäävä materiaali käytetään kenkien somisteissa ja korjaustöissä, pienempi kierrätetään tekstiilijätteeseen.

Työhuoneella käytetään tuuli-, aurinko- ja vesisähkön yhdistelmää. Kengillä on pitkä käyttöikä kun niitä huoltaa – rikkoutuneet kengät voi korjauttaa suutarilla tai lähettää valmistajalle korjattavaksi. Kun kengät ovat elinkaarensa päässä, ne hävitetään sekajätteessä tai energiajakeessa.