Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja ja voita lahjakortti Holmastolle!

Pakkauskoot: 50/60cm – XXL
Ainesosat: pääraaka-aine 100% luomuertifioitu luomuvillafleece, suojalistat 100% luomusertifioitu luomupuuvilla, ompelulangat Öko-Tex-sertifioitu polycotton, pesu- ja kokolaput 100% puuvilla
Kierrätysohje: Tuotteet voidaan hävittää kompostoimalla vetoketjun irrotuksen jälkeen

Luomusertifioidusta luomumerino­villasta valmistetut vaatteet ja asusteet

Ruskovillan mallistosta löytyvät luomuvillafleecestä valmistetut aikuisten ja lasten takit ja asusteet sekä vauvojen haalarit, asusteet ja torkkupeitot useassa eri värissä.

Vastuullisuus

Ruskovillan villafleecetuotteet ovat kestävämpi valinta sillä ne tarjoavat vaihtoehdon mikromuovia sisältävälle fleecelle ja niiden tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota hävikkiin. Lisäksi tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Ruskovillan villafleecetuotteet on valmistettu mulesing-vapaasta luomumerinovillasta. Villan alkuperä on Uruguay ja Argentiina, josta se tulee luomusertifioiduilta tiloilta. Luomusertifioinnin mukaan villantuotannossa kiinnitetään huomiota lampaiden ravitsemukseen, terveyteen ja loisten hallintaan sekä maan hedelmällisyyteen ja viljelykiertoon. Lampaat laiduntavat vapaana. Villafleece toimii mikromuovittomana vaihtoehtona fleecevaatteille. Villa värjätään uusiutuvaa energiaa käyttäen Saksassa ilman kromivärejä tai raskametallisuoloja reaktiiviväreillä suljetussa järjestelmässä, jolloin värejä ei pääse vesistöihin. Villaa ei myöskään koinsuojakäsitellä. Tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota hävikkiin ja esimerkiksi värjäämättömistä leikkuuylijäämistä valmistetaan vuodevaatteiden täytteitä. Värjätyt tilkut toimitetaan materiaaliksi teollisuusmattojen valmistukseen, käsityölankoihin ja askartelutarpeiksi. Tuotteille annetaan hoito-ohjeet, jotta niille saadaan mahdollisimman pitkä käyttöikä. Ruskovillan villafleecetuotteet suunnitellaan ja ommellaan omalla tehtaalla Artjärvellä uusituvalla energialla. Tuotteilla on Avainlippu-merkki, työntekijöiden työolot ja palkkaus on oikeudenmukaista ja urakkapalkan sijaan työntekijät saavat kuukausipalkkaa.