Fellepini x Sea2See -silmälasimallisto

Meristä kerätystä muovista Ruotsissa valmistetut silmälasikehykset

Vastuullisuus

Fellepini x Sea2See -silmälasimallisto on kestävämpi valinta, sillä sen materiaalina käytetään merestä kerättyä muovia, mikä auttaa vähentämään vesistöihin päätyvän muovijätteen määrää.

Fellepini x Sea2See -silmälasimalliston kehykset valmistetaan meristä kerätystä muovista, joka tulee Espanjasta. Merimuovin hyödyntäminen uuden materiaalin raaka-aineena vähentää vesistöihin päätyvän muovijätteen määrää. Malliston kehykset tarjoavat kestävämmän vaihtoehdon uusille silmä- tai aurinkolasikehyksille. Niiden ympäristö- ja hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin vastaavien neitseellisistä materiaaleista valmistettujen tuotteiden.

Kehykset valmistetaan Ruotsissa, jossa niiden tuotanto työllistää ihmisiä paikallisesti, tukee paikallistaloutta ja lyhentää kuljetusmatkaa Suomeen sekä siten vähentää päästöjä ilmastoon.

Yritys on Amfori BSCI:n jäsen ja teettää auditointeja toimittajilleen. Auditointijärjestelmä ja vastuullisuusverkosto Amfori BSCI tarjoaa jäsenilleen työkaluja ihmisoikeuksia koskevan huolellisuusvelvoitteen noudattamiseen. Työkaluihin kuuluvat riskien kartoitus ja arviointi, auditoinnit, korjaavat toimenpiteet, osaamisen lisääminen sekä sidosryhmien osallistaminen.

Kaikki tuotannossa syntyvä ylijäämä ja hävikki kierrätetään asianmukaisesti. Tuotteet pakataan asiakkaille lähetettäväksi kierrätetystä kartongista valmistettuun pakkaukseen. Kierrättämällä saadaan tuotteiden valmistukseen käytetyt resurssit pidettyä kierrossa pidempään.

Synsamin koko logistiikka ja jakelu on yhdistetty yhteen silmälasien keskusvarastoon, jonka seurauksena myymälöihin tehtävien kuljetusten määrä on vähentynyt noin 60 000 toimituksella. Kuljetuksia optimoidaan ja niiden täyttöaste pidetään mahdollisimman korkeana. Lisäksi kuljetuksissa käytetään kierrätettyjä pakkauksia, jotka valmistetaan teollisuuden ylijäämästä.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen