Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Kierrätysohje: Kylmägeelipussit: Paperipintaiset kylmägeelipussit voi käyttää uudestaan kylmäsäilytykseen. Kylmägeelineste on 100 % biohaojavaa ja sen voi tyhjentää viemäriin ja pussin laittaa pahvinkeräykseen. Pahvilaatikko: Voi palauttaa litistettynä kuriirille seuraavan toimituksen yhteydessä, uusiokäyttää tai kierrättää pahvinkeräyksessä. Termopussi: Kylmäkuljetukseen käytetty termopussi sisältää kierrätysmuovia ja pussin voi kierrättää muovinkeräyksessä. Termopussi on myös mahdollista uusiokäyttää esimerkiksi kauppareissulla. Ruskeaa kartonkia olevat ruokapakkaukset: Pahvinkeräykseen. Valkoista & ruskeaa kartonkia olevat suorakulmion muotoiset ruokapakkaukset: Kartonkivuoan voi kierrättää suojakalvoineen pahvinkeräyksessä ja muovikalvon voi laittaa muovinkeräykseen. Muovisen näköiset pienet pyöreät kulhot: Pakkaukset ovat täysin kasvipohjaista PLA biomuovia. Ne voi kierrättää biojätteessä, mutta eivät sovellu kotikompostiin.

Fast & Green -ruokakassi

Suoraan kotiovelle toimitetut tarkkaan valikoidut raaka-aineet ja helpot reseptit nopeaa kokkausta varten.

Vastuullisuus

Fast & Green ruokakassi on kestävämpi valinta, sillä se on helppo tapa lisätä kasvipohjaista ruokaa omaan arkeen ja vähentää ruokahävikkiä kotona.

Fast & Green on kotimainen ruokapalvelu, joka toimittaa asiakkaiden kotiovelle tarkkaan valikoidut raaka-aineet ja helpot reseptit vaihekuvineen nopeaa kokkausta varten.

Raaka-aineissa käytetään laajalla skaalalla kotimaisten pientuottajien lähituotettuja tuotteita. Osa tuotteista, kuten tofu, riisi ja tempe, ovat luomusertifioituja. Ruokakassin kuudesta reseptistä kaksi on kala-kasvisreseptejä ja neljä vegaanisia. Kalat ja äyriäiset valitaan käyttäen WWF:n kalaoppaan vihreällä listalla olevia suosituksia. Reseptejä kehitettäessä otetaan huomioon raaka-aineiden vastuullisuus, sesongit sekä ruokahävikin näkökulma. Asiakkaalle toimitetaan vain kyseisten ruokalajien valmistukseen tarvittavat raaka-ainemäärät, jolloin hävikkiä voidaan pienentää. Yrityksen mahdollinen hävikkiruoka lahjoitetaan Takaisin Elämään -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Raaka-aineet valmistellaan ja pakataan tilassa, jossa käytettävän energian alkuperä on vesivoima ja aurinko-energia.

Pakkauksissa on pyritty ottamaan huomioon kierrätettävyys. Paperipintaisten kylmägeelipussien kylmägeelineste on 100 % biohaojavaa ja se voidaan tyhjentää viemäriin ja pussi laittaa pahvinkeräykseen. Pahvilaatikon voi palauttaa litistettynä kuriirille seuraavan toimituksen yhteydessä. Pahvilaatikon kartonkiraaka-aine on peräisin joko FSC-sertifioiduista lähteistä tai se on FSC-organisaation hyväksymää FSC Controlled Wood -luokan raaka-ainetta, joka on kontrolloitu ja alkuperän laillisuus on varmistettu. Kylmäkuljetukseen käytetty termopussi sisältää kierrätysmuovia. Ruskeaa kartonkia olevat ruokapakkausten pääraaka-aineena FSC-sertifioitu puupohjainen kartonki. Valkoista & ruskeaa kartonkia olevien ruokapakkausten pääraaka-aine on FSC-sertifioitu kartonki sekä ohut muovisuojakalvo. Kulhot ovat kasvipohjaista PLA-biomuovia. Pakkausten tarrat valmistetaan kierrätyspaperista.

Palvelun toimitukset asiakkaille hoitaa Bring Express, joka on panostanut kuljetuksissa biokaasulla, biodieselillä ja sähköllä toimiviin ajoneuvoihin.