Suomen vastuullisin tuote 2022 -yleisöäänestys on auki. Äänestä ja osallistu arvontaan!

Äänestä tuotetta

Voit osallistua arvontaan ja voittaa huikeita palkintoja.

English Tea Shop -luomuteet

Luomu- ja Reilu kauppa -sertifioidut teet itsenäiseltä teetalolta

Vastuullisuus

English Tea Shopin teet ovat vastuullisempi valinta, sillä teetalo tekee pitkäjänteistä työtä ympäristön ja työntekijöiden puolesta, kiinnittäen erityisesti huomiota sosiaaliseen vastuuseen tukemalla pienviljelijöitä, kouluttamalla henkilöstöä ja maksamalla Reilun kaupan minimitasoa parempi palkka.

Sosiaalinen vastuu

English Tea Shop on itsenäinen teetalo, jonka luomuteet ovat peräisin vain omilta pienviljelijöiltä, joista monet ovat itsenäisesti työskenteleviä naisia. Teet myös käsitellään omissa tehtaissa. Yrityksen työntekijöitä koulututaan jatkuvasti: heille tarjotaan muun muassa englannin kielen, informaatioteknologian, teen maistamisen sekä viljelytekniikan opetusta. Teen viljelijöille maksetaan aina Reilun kaupan minimitasoa parempi palkka.

Ympäristöystävälliset pakkausmenetelmät

Tee annostellaan kasvipohjaisiin, kompostoituvasta manillakuidusta valmisettaviin paperiteepusseihin, jotka ovat täysin 100 % muovittomia ja kierrätettävissä. Teepussien narut ovat puuvillaa ja etikettilaput ovat FSC-sertifioitua paperia. Teepussit painetaan kiinni ilman lämpökäsittelyä tai metalliniittejä. Käytössä on myös pyramidipusseja, jotka valmistetaan nailonista.

Luomutuotannossa ei sallita geenimuunneltujen ainesosien käyttöä, joten yritys ei käytä geenimuunneltua maissitärkkelystä sisältäviä biohajoavia pyramidipusseja. Teepussien suojapaperit ovat ohutta paperia jätteen määrän vähentämiseksi. Teet pakataan FSC-sertifioituihin kartonkipakkauksiin.