Ainesosat:

Emmy on Suomen suurin käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa, joka tarjoaa sekä alustan että täyden palvelun merkkivaatteiden myyntiin ja ostoon. Toisinaan myynnissä on myös myös erilaisia outlet-, tai hyväntekeväisyyseriä. Nämä ovat käyttämättömiä tuotteita, jotka ovat brändikumppanin mallikappaleita, joiden myyntituotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Kierrätysohje: Emmyn toimintamalli vähentää 80% vaatteen ilmastovaikutuksia, koska kiertotalouden periaatteiden mukaan Emmy mahdollistaa vaatteiden sekä vaatteisiin valmistuksessa sitoutuneiden resurssien pysymisen kierrossa pidempään. Tuplaamalla nykyisten vaatteiden eliniän, vaatteiden valmistuksesta aiheutuvat CO2-päästöt pienenisivät yli 44% globaalisti.

Osta ja myy Emmyssä

Käytettyjen merkkivaatteiden nettikauppa

Vastuullisuus

Emmy on kestävämpi valinta sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaan mahdollistamalla vaatteiden sekä vaatteisiin valmistuksessa sitoutuneiden resurssien pysymisen kierrossa pitkään. Näin säästyy luonnonvaroja ja päästöt vähenevät.

Emmy on käytettyjen merkkivaatteiden nettikauppa, joka tarjoaa alustan sekä palvelun merkkivaatteiden myyntiin sekä niiden ostoon. Toisinaan myynnissä on myös myös erilaisia outlet-eriä. Nämä ovat käyttämättömiä tuotteita, jotka ovat syystä tai toisesta poistumassa jonkin myymälän tai tuotemerkin valikoimasta. Emmyn tavoitteena on että kuluttajat hankkivat vähintään osan vaatteistaan käytettynä. Näin tarve tuottaa uutta tekstiiliä sekä tekstiilijätteen määrä vähenee. Myymällä käytettynä laadukkaita tuotteita ja brändejä Emmy pyrkii siihen, että ostaessaan uusia vaatteita, ihmiset ostaisivat sellaisia kestäviä tuotteita, joilla on myös jälleenmyyntiarvoa. Näin vaatteet pääsevät suuremmalla todennäköisyydellä uudelle kierrokselle ja käyttöön eivätkä päädy jätteeksi. Tuotteet pakataan kestäviin kierrätysmuovipusseihin, mutta tutkimme yhdessä Aalto-yliopiston kanssa useita kertoja käytettävän kierrätysmateriaalista valmistetun pakkausratkaisun mahdollisuutta. Emmy on kestävämpi valinta sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaan mahdollistamalla vaatteiden sekä vaatteisiin valmistuksessa sitoutuneiden resurssien pysymisen kierrossa pitkään. Näin säästyy luonnonvaroja ja päästöt vähenevät.